Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Erna De Keyser

Coach dienstverlening

"Goed in luisteren naar mensen."

Erna

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven?

Ik ben coach voor de provincie Antwerpen en een beetje daarbuiten . Ik ondersteun budgethouders bij hun administratie, hun budgetplanning of hun samenwerking met persoonlijke assistenten. We denken samen na hoe het budget best kan ingezet worden om hen te ondersteunen op de terreinen waarop het nodig is: persoonlijke hygiëne, verplaatsingen , eten, school lopen, gaan werken , leuke dingen doen in de vrije tijd...

Op welke wijze ben je betrokken bij Onafhankelijk Leven?

Ik hou ervan om mensen te versterken of met hen de weg af te leggen naar een beter leven, waarin ze zelf kunnen aangeven wat voor hen belangrijk is .

Wat is je grootste talent?

Ik ben goed in het kijken en luisteren naar mensen. Ik tracht net hun sterke kant te benutten om vooruit te geraken. Mensen met een positieve ingesteldheid vind ik fijn om mee samen te werken. Ze geven mij op hun beurt energie!

Kan je iets vertellen over je vrije tijd, je gezinsleven, jou als persoon?

Ik heb net de kaap van de 60 overschreden, ben gehuwd en heb 2 volwassen zonen. Zij zijn het huis uit. Er kwamen ondertussen 3 kapoenen van kleinkinderen bij. Zij zijn mijn oogappels.

Ik hou erg van katten en zou mij geen leven kunnen voorstellen zonder. ’s Avonds in mijn luie zetel liggen met mijn kat erbij, dat mag niemand mij afpakken! Dan nog een boek of film met psychologische en/of romantische inhoud en het plaatje is compleet.

Op andere momenten sta ik op het padelterrein en geniet ik van het samenspel met anderen en van de après-padel. Of ik zit op de E-bike , samen met mijn man of mijn vriendinnen.

Naast al die leuke dingen tracht ik tussendoor voor mijn moeder te zorgen die ondertussen 97 jaar is geworden. Zij woont reeds enkele jaren in een woonzorgcentrum. Dat valt haar zwaar. Haar onmacht tegen het oud worden is groot. Het leert mij veel over “willen maar niet kunnen” en alle frustraties die daarmee gepaard gaan. Uit haar verleden komen vaak de verhalen naar boven van haar leven op de boerderij als kind en jonge vrouw, de verhalen van jong getrouwd zijn , kinderen krijgen en zien opgroeien enz, de verhalen van samen werken met mijn vader in de bloemisterij. Zij was een ondernemende vrouw en leerde ons ook zelf het leven in handen te nemen . Ik groeide op in een gezin waar we snel ons plan leerden trekken. Ik ben dan ook gewoon alleen op zoek te gaan naar oplossingen en geef niet snel op!