Heeft je kind een persoonlijke-assistentiebudget (PAB)? Naast 1-op-1 ondersteuning kan je met je PAB ook beperkt ondersteuning inkopen in een multifunctioneel centrum (MFC). Daarnaast kan je het PAB combineren met dagopvang in een MFC. Wat is het verschil? Wanneer kies je voor inkopen en wanneer voor combineren? En hoeveel kost dat? In dit webinar leer je welke mogelijkheden er bestaan en wat je daarvoor in orde moet brengen bij het VAPH.
Je hebt tijd tot uiterlijk 1 april om je kosten van 2024 in te dienen. Maar hoe zorg je ervoor dat je die kosten op de juiste budgetlijn indient? Wat kan je nog met het resterende budget doen? En wat als je toch een kost te laat indient?
Heb je een zorgaanbieder gevonden die je wil betalen met je PAB of PVB? Dan moet je eerst een overeenkomst afsluiten. Maar wat moet er allemaal in die overeenkomst staan? Welke taken aanvaardt het VAPH en welke niet? En hoe registreer je die overeenkomst op MijnVAPH?
Droom je ervan om op reis te gaan? Naar de zee, de bergen of misschien wel net heel dichtbij? Waar je ook naartoe gaat, met de juiste assistentie maak je van je reis een topervaring.
Heb je een persoonlijke-assistentiebudget (PAB) en/of maak je gebruik van ondersteuning door een multifunctioneel centrum (MFC)? En stap je binnenkort over naar het persoonsvolgend budget (PVB) voor meerderjarigen? We vertellen je stap voor stap hoe die overstap in zijn werk gaat.
Het VAPH voert regelmatig controles uit. Je moet dan alle overeenkomsten, facturen en rekeninguittreksels voorleggen van een bepaalde periode.Ben jij goed voorbereid op controles? Of maak je je soms zorgen over je administratie? In dit webinar nemen we je zorgen weg: we geven je handige tips en tricks om je administratie op orde te brengen én te houden. En we leren je hoe je je kan voorbereiden op VAPH-controles.
Je kent je budgethoogte, maar het begint je te duizelen als het over VIA-middelen, zorggebonden punten en beheerskosten gaat? Na dit webinar heeft je PAB of PVB geen geheimen meer voor jou en bereken je moeiteloos hoeveel budget je kan spenderen in 2025.
Overweeg je om vervoer te betalen met je budget? Maar weet je nog niet welke vormen van vervoer er bestaan en wat je wel en niet met je budget mag betalen? Of koop je al langer vervoer in en vraag je je af welke andere (goedkopere) mogelijkheden er bestaan?
Met je persoonlijke-assistentiebudget (PAB) of je persoonsvolgend budget (PVB) kan je persoonlijke assistenten inschakelen om je te ondersteunen in je dagelijks leven. Maar wist je dat je ook je familie- en gezinsleden kan inschakelen als assistent?
Het einde van het jaar komt dichterbij. Een belangrijk moment om stil te staan bij je budgetplanning. Hoeveel budget kan je nog besteden? Wat als je het budget overschrijdt of net nog veel budget over hebt? Wanneer moet je je kosten ten laatste indienen? Schrijf je snel in en rond het budgetjaar zonder zorgen af.
Het PVB is een som geld waarmee je je ondersteuning betaalt. Maar welke ondersteuning kan je precies betalen met het PVB? Hoe kies je tussen verschillende vormen van ondersteuning? En hoe betaal je die ondersteuning met het PVB?
Pleegzorg is er niet alleen voor kinderen en jongeren. Wist je dat je ook een gastgezin kan zijn voor iemand die je kent met een handicap, zoals je broer, zus of een ander familielid, een goede vriend of buur? En dat Pleegzorg jou daarbij kan ondersteunen?
Kreeg jij bericht dat je mag starten met een persoonsvolgend budget (PVB)? Dat is super nieuws. Maar hoe start je op? En wat kan je er allemaal mee doen? In dit webinar leggen we je alles eenvoudig uit.
Als PAB- of PVB-budgethouder heb je de mogelijkheid om zelf op te treden als werkgever. Hiervoor kan je terecht bij een sociaal secretariaat. Maar wat betekent het om zelf werkgever te zijn? Waar moet je rekening mee houden? Wat zijn de voor- en nadelen aan het werken als werkgever? Tijdens dit webinar geven we hier meer informatie over.
Met het PAB en PVB kies je zelf op welke manier je je ondersteuning organiseert. Maar hoe zorg je ervoor dat je toekomt met je budget? Hoe behoud je het overzicht? En hoe stuur je bij als je op het einde van het jaar budget te veel of te kort hebt?In dit webinar tonen we je stap voor stap hoe je een budgetplanning opmaakt en geven we je tips en tricks om méér uit je budget te halen.
In dit webinar slaan de ambassadeurs en de coaches van Onafhankelijk Leven de handen in elkaar. Vanuit hun jarenlange ervaring als budgethouder delen de ambassadeurs hoe zij hun budget plannen en beheren. Geef je liever een (deel van) het beheer uit handen? Onze coaches leggen uit wat zij voor jou kunnen betekenen.
Onze advieslijnmedewerkers en coaches krijgen regelmatig de vraag wat er moet gebeuren als het PAB of PVB wordt stopgezet. Zo’n stopzetting kan een beslissing zijn van de budgethouder zelf of na overlijden van de persoon met een handicap waaraan het budget is toegekend.
Snel je overeenkomsten registreren en je kosten indienen? Dat kan via het e-loket MijnVAPH. In dit webinar tonen we je hoe je het e-loket gebruikt om je budget gemakkelijker te beheren. Je leert niet alleen hoe je een nieuwe overeenkomst registreert en facturen en creditnota’s indient. We geven je ook handige tips over hoe je het e-loket kan gebruiken om je budgetplanning op te volgen.
Het PAB is een som geld waarmee je de ondersteuning voor je zoon of dochter betaalt. Maar welke ondersteuning kan je precies betalen met het PAB? Hoe kies je tussen verschillende vormen van ondersteuning? En hoe betaal je die ondersteuning met het PAB?
Wist je dat je een assistent op verschillende manieren kan tewerkstellen met je budget? Maar hoe weet je wat voor jou en voor je assistent het interessants is?
Ben je pas gestart met je PAB of PVB? En zit je nog met veel vragen en twijfels over hoe je je budget het best beheert? Wij helpen je op weg. In dit webinar overlopen we samen met jou de belangrijkste momenten in je eerste jaar als budgethouder. Waar moet je op letten? Wat zijn de valkuilen? En wat kan Onafhankelijk Leven voor jou betekenen? Schrijf je in en krijg heel wat praktische tips en tricks om van je eerste jaar als budgethouder een succes te maken.
Mag jij van start met je persoonlijke-assistentiebudget (PAB)? Dat is goed nieuws. Maar hoe start je op? Wat kan je allemaal doen met je PAB? En kan je je PAB ook gebruiken in een multifunctioneel centrum (MFC)? In dit webinar leggen we je alles eenvoudig uit.
Een goede assistent is goud waard. Maar wat betekent een 'goede' assistent voor jou? En hoe pak je de zoektocht naar een assistent best aan?