Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Mieke Van Eeckhout

Coach dienstverlening

"Life is like a bicycle: to keep your balance, you must keep moving. (A. Einstein)"

Mieke ve

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven?

Als coach bij Onafhankelijk Leven trek ik op pad naar budgethouders. Samen onderzoeken we hun zorgnoden, hoe en wie hierbij kan helpen en ondersteun ik hen doorheen de papierwinkel voor het VAPH.

Wat is je grootste talent?

Ik ben zorgzaam en empathisch. Onderzoeken van waaruit iemand ‘zijn waarheid’ beleeft, vind ik heel boeiend. Als bruggenbouwer voel ik me goed als ik meerdere partijen beluisterd heb en we samen tot een compromis komen waar iedereen zich in kan vinden. Onrecht is iets waar ik moeilijk mee om kan en vormt voor mij een drijfveer om op de barricade te gaan staan. In die zin ben ik heel gemotiveerd om de missie en visie van Onafhankelijk leven mee uit te dragen.

Hoe ben je betrokken bij Onafhankelijk Leven?

Al van kleins af ben ik heel begaan met anderen, zo had ik een nonkel met een beperking die ik hielp bij allerlei zaken van het dagelijkse leven. In een latere fase, wanneer hij in een WZC woonde, ging ik hem en de medebewoners verblijden met mini-optredens - spelende op mijn dwarsfluit – of samen wandelen in de tuin van het WZC.

Toen ik oud genoeg was om een centje bij te verdienen als thuiswachter, werd ik bij VFG oppasser bij kinderen met een beperking. Ik haalde veel energie uit deze momenten en zo rolde ik in de KAZOU werking waar ik vele jaren JOMBA-kampen begeleidde met kinderen en jongeren met een beperking.

Vanuit mijn hobby koos ik ook mijn studierichting orthopedagogie en heb ik reeds boeiende werkervaringen in verschillende organisaties en functies bij jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking en in de ouderenzorg.

Ik heb een pluszus met een beperking waar ik een goeie band mee heb. Geregeld komt zij eens logeren bij mij of maken we samen een leuk uitstapje. Hierbij kan een koffietje drinken zeker niet ontbreken.

Kan je iets over jezelf vertellen?

Mijn gezin telt 3 stoere zonen (een identieke tweelingen een jongere broer). Samen met mijn echtgenoot kan je me in het weekend regelmatig vinden naast het voetbalveld of volleybalplein waar ik mijn kids naar een overwinning probeer te roepen.

Ik kan heel erg genieten van een stevige wandeling of fietstocht, samen met mijn gezin, familie of vrienden.

In mijn vrije tijd kan je me ook wel eens terugvinden achter een klei-draaitafel waar ik de klei probeer te volgen of bij een goeie draaisessie de klei mij volgt tot een gewenst resultaat.

Wekelijks volg ik ook yoga waarbij ik mijn lenigheid en evenwicht probeer uit te dagen.

Verder sta ik graag achter het fornuis en kan ik genieten van lekker eten met een passend wijntje maar vooral in goed gezelschap.