Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Op reis en naar de festivals met een handicap

Getuigenis vr 15 maart 2024, door Stefanie Leekens

We polsten bij onze ambassadeurs, allemaal mensen met een handicap, naar hun vakantieavonturen. En één ding is zeker: stilzitten was er niet bij.sge

Luc festivals

Ongeacht het weer, trokken ze er op hun eigen manier op uit. Sommigen waagden zich over de grens, terwijl anderen dicht bij huis bleven om te genieten van onze festivals. Het was geen eenvoudige taak, want onze samenleving is helaas nog steeds onvoldoende aangepast aan de behoeften van mensen met een handicap. Het vroeg dus steeds veel voorbereiding, die ruim voor het vertrek begon.

Toch lieten Dirk, Lizy, Jonas en Luc zich niet ontmoedigen. Ze delen graag hun vakantie-ervaringen met jullie.

Dirk: “Voor mij is het Cactusfestival een reünie van oude bekenden.”

“Voor Bruggelingen is het Cactusfestival echt bijzonder. Het is steeds een reünie van oude bekenden. Wat heb ik er veel gezien!’ Samen met zijn twee zonen Lars en Matthijs ging ambassadeur Dirk naar het Cactusfestival in Brugge. Voor zijn zoon Lars was het zijn allereerste festival ooit.

Lees “Voor mij is het Cactusfestival een reünie van oude bekenden.”

Lizy: “De hele tent stond helemaal op zijn kop.”

Lizy ging deze zomer voor de eerste keer naar Pukkelpop. “Pukkelpop stond al een tijdje bovenaan op mijn verlanglijstje. Via ‘Rap op Stap’ van ‘Iedereen verdient vakantie’ boekte ik tickets. Daarna zocht ik hulp bij Inter. Het bleek een behoorlijke uitdaging om het treinvervoer te regelen, maar gelukkig ging dat de dag zelf wel heel vlot. Ik zag de verrassingsact van Clouseau en bij Anne-Marie zong ik van het begin tot het einde luidkeels mee.”

Lees “De hele tent stond helemaal op zijn kop.”

Jonas: “Berlijn was niet mijn eerste citytrip, en zeker ook niet mijn laatste.”

“Reizen zit al van jongs af in mij,” vertelt ambassadeur Jonas. “Berlijn was dan ook niet mijn eerste citytrip, en zal ook niet mijn laatste zijn. Samen met een vriendin en twee geweldige vrijwilligers heb ik op een paar dagen tijd de hele stad ontdekt.”

Lees “Berlijn was niet mijn eerste citytrip, en zeker ook niet mijn laatste.”

Luc: “Bij Samana vonden we een groepsreis met de juiste zorg en uitstappen”

“Afgelopen zomer koos ik Laško in Slovenië als reisbestemming. Niet zozeer vanwege de locatie, het prachtige uitzicht of de schitterende omgeving, maar wel omdat ik een groepsreis met Samana wilde maken. Voor mij stond een driekoppig zorgteam paraat en ik kan met zekerheid zeggen dat ze een top-team waren. Hun inzet heeft enorm bijgedragen aan het succes van deze experimentele reis.” Ambassadeur Luc vertelt je graag meer over zijn reis.

Lees “Bij Samana vonden we een groepsreis met de juiste zorg en uitstappen”

Vertel ook je verhaal

Heb je zelf ook een warm verhaal, een pakkende getuigenis of een mooie ervaring die je met anderen wilt delen? Laat je gegevens hier achter. We kunnen dan samen bekijken op welke manier we jouw verhaal het best tot zijn recht laten komen.