Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Wendelien De Baere

Medewerker beleid

"Follow your dreams, they know the way"

Wendelien

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven vzw?

Ik werk als beleidsmedewerker en spits me vooral toe op het domein van de minderjarigen en de overgang van minderjarigheid naar meerderjarigheid. Dat is een heftige periode voor veel gezinnen van kinderen met een handicap. Er moeten heel veel aanvraagprocedures worden doorlopen en heel veel beslissingen worden genomen.

Elk kind zou de kans moeten krijgen om op te groeien binnenin het gezin, ook kinderen met een handicap. Dat alle kinderen de warmte van een gezin mogen ervaren, daar ga ik voor.

Ik heb 20 jaar als leerkracht in het secundair onderwijs gewerkt. Die ervaring neem ik mee om het totaalbeeld van een kind te zien. Zorg en onderwijs kunnen elkaar versterken en zouden altijd hand in hand moeten gaan.

Zorg op maat voor elk kind is uiteindelijk het streefdoel.

Wat is je grootste talent?

Multitasken. Als halftijds beleidsmedewerker bij Onafhankelijk Leven en halftijds coördinator bij vzw De Ouders moet ik veel balletjes in de lucht houden. Ik vind het fijn om enerzijds verschillende projecten te coördineren en anderzijds mij te verdiepen in beleidsdossiers. Het een vraagt een brede kijk, het andere een sterke focus. Dat houdt me scherp.

Op welke wijze ben je betrokken bij Onafhankelijk Leven vzw?

Mijn oudste zoon heeft een meervoudige beperking. Toen we in 2005 een persoonlijk assistentiebudget voor hem kregen, leerde ik Onafhankelijk Leven vzw kennen.

Ik werk sinds 10 jaar als vrijwilliger mee in de organisatie omdat ik een stem wil geven aan alle minderjarigen met een beperking. Samen blijven dromen van een mooie toekomst, daar gaan we voor.

Kan je iets over jezelf vertellen?

Ik ben een trotse mama van twee volwassen zonen. Veel van mijn tijd gaat dan ook naar mijn gezin. Daarnaast ben ik een bezige bij. Mij vervelen doe ik nooit. Als ik de tijd vind, dan fiets of reis ik graag. Ik geniet van lekker eten, een goed boek of een boeiende film.

Maak kennis met de collega's van Wendelien