Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Lore Van Welden

Medewerker beleid

"There is a crack in everything. That’s how the light gets in. (Leonard Cohen)"

Lore van welden

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven?

Als beleidsmedewerker verdiep ik me in alles wat te maken heeft persoonsvolgende financiering, wachtlijsten en andere handicap gerelateerde thema’s. Omdat Onafhankelijk Leven dagelijks in contact staat met mensen met een handicap, weten we perfect waar het schoentje knelt op vlak van regelgeving en beleid. Samen met mijn collega’s tracht ik politici en beleidsmakers ervan te overtuigen om de juiste maatregelen te treffen zodat mensen met een handicap in alle vrijheid zelf kunnen bepalen hoe ze willen leven.

Wat is je grootste talent?

Een complex en langdradig dossier omvormen tot een bondige en verteerbare tekst.

Op welke wijze ben je betrokken bij Onafhankelijk Leven vzw?

De strijd voor gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid is voor mij een belangrijke persoonlijke en professionele drijfveer. Zo werkte ik 15 jaar als woordvoerder voor mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Bij Onafhankelijk Leven kan ik die strijd nu verderzetten en opkomen voor de rechten van mensen met een handicap.

Het VN-verdrag inzake de rechten van mensen met een handicap is een belangrijke leidraad in onze dagelijkse werking. Het verdrag erkent dat mensen met een handicap het recht hebben om volwaardig deel uit te maken van de samenleving en om zoals iedereen zelf te kiezen waar en hoe je leeft. Het VN-verdrag draagt onze overheid op om al het nodige te doen zodat een inclusieve samenleving realiteit wordt. Ik vind het een voorrecht om hieraan te mogen bijdragen via het beleidswerk van Onafhankelijk Leven.

Kan je iets over jezelf vertellen?

Mijn thuisstad Gent is de ideale plek voor één van mijn favoriete bezigheden: tafelen met vrienden. Verder kan ik me ook volledig verliezen in mijn pottentuin. Planten zien groeien en bloeien, is mijn ideale kalmeringsmiddel. Wekelijks op een badmintonpluimpje slaan, doet ook wonderen.