Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Dave Ceule

Directeur

"Verzet begint niet met grote woorden"

Dave

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven?

Als directeur van Onafhankelijk Leven bepaal ik in overleg met de raad van bestuur en onze achterban de strategie van de organisatie. Met Onafhankelijk Leven willen we wegen op het beleid van de overheid. Hierdoor is het belangrijk om met beleidsmakers in discussie te gaan en het beleid van de overheid in de voor ons juiste richting te sturen. Finaal staat Onafhankelijk Leven voor een maatschappij waarin iedereen ongeacht of je al dan niet een beperking hebt volwaardig kan participeren.

Remco Campert schrijft dat verzet niet met grote woorden begint, maar met kleine daden. Dus laten we maar voor daden gaan.

Wat is je grootste talent?

Meestal ben ik zeer optimistisch van aard. Klagen over dingen helpt niet echt vooruit. En ik ga liefst vooruit.

Op welke wijze ben je betrokken bij Onafhankelijk Leven?

Mijn vader overleed aan jongdementie. Ik was 31 en de jaren voordien stonden grotendeels in het omgaan met zijn ziekte en ervoor zorgen dat hij thuis kon blijven wonen. Zijn vriendin nam toen een fantastische rol op zich. Zelf werkte ik in de zorgsector en dankzij mijn netwerk kreeg ik veel geregeld. Maar ik stond versteld van de vele drempels die er zijn. Het zou allemaal niet zo moeilijk moeten zijn. Toen ik jaren later een interview met Koen Depauw las, maakte ik kennis met Onafhankelijk Leven. Ik herkende me helemaal in de visie en besloot om hier volop voor te gaan.

Kan je iets vertellen over je vrije tijd, je gezinsleven, jou als persoon?

Samen met mijn vrouw geniet ik van mijn drie zonen en het goede leven in Gent. Deze stad heeft zoveel te bieden en doordat we in Sint-Amandsberg wonen is een avondje cultuur of een gezellig etentje makkelijk geregeld. Daarnaast ben ik reeds meer dan 20 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis. Als je in Gent een eerstehulpcursus volgt, maak je kans om bij mij terecht te komen. Lesgeven is een verborgen passie…