Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Jan Coppejans

Voorzitter

"Always look on the bright side of life"

Jan c

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven vzw?

Ik heb gedurende twee jaar bij Onafhankelijk Leven gewerkt als Operationeel Directeur. Toen ik aangaf dat mijn opdracht afgewerkt was en ik zou uitkijken naar een nieuwe uitdaging kreeg ik het verzoek om voorzitter te worden van de Raad van Bestuur. Het is een eer om deze taak te mogen opnemen in navolging van twee formidabele personen nl. Jan-Jan Sabbe en Viviane Sorée. Als voorzitter zal ik hun realisaties nauwlettend bewaken. Vandaaruit zullen we met de Raad van Bestuur en het management werken aan de nieuwe uitdagingen die ons de komende jaren te wachten staan.

Hoe ben je bij Onafhankelijk Leven vzw betrokken geraakt?

Als ouder van een dochter met een beperking en budgethouder is ons gezin steeds nauw betrokken geweest met het PAB gebeuren. Toen ik na een lange loopbaan als human resources manager in de privésector op brugpensioen ging werd ik gebeld door Koenraad Depauw, Algemeen Directeur, met de vraag of ik eens langs kon komen….en zo gebeurde het dat ik aangeworven werd als Operationeel Directeur bij Onafhankelijk Leven vzw.

Anderen vinden over jou...

dat ik ben een enthousiaste teamspeler ben met een gezonde dosis humor en zin voor relativering. Het strategisch denken en werken zijn kenmerkend maar ook mijn aandacht voor het resultaat.

Wat je nog wil weten...

Hilde en ik zijn gelukkig getrouwd, we hebben twee zonen, één dochter en drie kleinkinderen.
Ik heb in verschillende grote profit bedrijven gewerkt als human resources manager. Het waren zware jaren, veel weg van huis, lange werkdagen,… tot ik op 60 jaar in brugpensioen kon gaan. Daarnaast ben ik een bescheiden beoefenaar van tennis, golf, kruisboog en fietsen. Dit alles is mooi te combineren met mijn huidige taken.

Word vrijwilliger

Onze vrijwilligers bouwen mee aan een wereld waarin mensen met een handicap volwaardig kunnen participeren. Ze maken deel uit van het bestuursorgaan of de politieke raad. Van daaruit ondersteunen ze het beleidswerk van Onafhankelijk Leven. Of ze komen als ambassadeur naar buiten om de missie, visie en standpunten van Onafhankelijk Leven verder uit te dragen.