Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Hilde De Landtsheer

Coördinator dienstverlening

"Plan niet je hele reis, kies een vertrekpunt en ga op pad"

Hilde dl

Wat doe jij voor Onafhankelijk Leven vzw?

Ik ben coach bij Onafhankelijk Leven vzw en af en toe werk ik ook eens aan de advieslijn.

Ik werk vooral in de regio Oost-Vlaanderen en Vlaams Brabant. Als coach ga ik bij de mensen thuis om hen te helpen bij de opstart en de organisatie van het PAB. Ik help mee zoeken naar assistenten, contacteer de nodige diensten, geef advies voor een goed budgetbeheer en tracht al jouw vragen op te lossen.

Wat is je grootste talent?

Mijn empathisch vermogen en positieve ingesteldheid. Ik ben graag een luisterend oor. Ik kan mij snel verplaatsen in iemands situatie om van daaruit oplossingen te zoeken. En ik denk niet in hokjes. Ieder mens is anders en heeft specifieke noden. Ik ga graag met jou op zoek wat die precies zijn.

Op welke wijze ben je betrokken bij Onafhankelijk Leven?

Sinds mijn 21ste heb ik zelf een chronische aandoening en bots ik tegen grenzen. Mijn hoofd wil andere dingen dan mijn lichaam aankan. En elke dag is een uitdaging om die grenzen af te tasten. Ik was op zoek naar een job waarin ik iets kon betekenen vanuit mijn eigen ervaringen. En Onafhankelijk Leven vzw is dé plaats om dit te doen. Anderen helpen bij het uitbouwen van hun eigen keuzes. Ik deel mijn ervaringen en ik leer ook elke dag nieuwe dingen. Onze budgethouders zijn een bron aan inspiratie.

Kan je iets vertellen over je vrije tijd, je gezinsleven, jou als persoon?

Ik ben een sociaal iemand. Ben graag in het gezelschap van anderen en leer graag nieuwe mensen kennen.

Ik heb momenteel 2 grote passies: muziek en mijn metekindje Fien.

Ik reis heel graag en ben een beetje verliefd op Frankrijk. In de zomer reis ik naar het zuiden en voel mij daar thuis. Het mooie weer, de cultuur, de natuur en de eindeloze mooie kleine dorpjes.

Door de jaren heen heb ik door mijn liefde voor muziek heel wat mensen in het buitenland leren kennen. Samen met hen onze passie beleven daar geniet ik enorm van en haal ik veel energie uit.

En Fien? Zelfs op de moeilijke dagen laat die voor mij steeds de zon schijnen.