Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Campagne ‘Dakantochnie? Dakanwel!’ loopt ook na de verkiezingen door

Acties ma 01 juli 2024, door Kurt Jacobs

De campagne ‘Dakantochnie? Dakanwel!’ roept beleidsmakers ook na de verkiezingen van 9 juni op om te werken aan een inclusievere samenleving. Onlangs stuurden we energierepen naar het parlement. Hiermee willen we de beleidsmakers energie geven om onze samenleving echt inclusief te maken. Binnenkort volgen meer acties.

Image00018

Voor de verkiezingen: grote actie op 17 mei

Op vrijdag 17 mei deelden mensen met een handicap energierepen uit aan voorbijgangers in Antwerpen, Gent, Leuven, Turnhout, Brugge en Hasselt. Het was de eerste grote actie van ‘Dakantochnie? Dakanwel!’, een samenwerking tussen verschillende organisaties. Met de campagne willen we alle regeringen vragen om alle zichtbare en onzichtbare obstakels voor mensen met een handicap weg te werken, want een inclusief leven is een mensenrecht.

Mensen met een handicap kunnen je vertellen hoe moeilijk het is om mee te doen in onze maatschappij. Het kost veel energie. Dat moet en kan anders. We moeten onze maatschappij anders inrichten en mensen met een handicap de ondersteuning geven die ze nodig hebben. Dat wilden we op 17 mei symbolisch laten zien met energierepen,” zeggen de organisatoren.

Na de verkiezingen: beleidsmakers blijven oproepen om werk te maken van inclusieve samenleving

De campagne is niet gestopt na de verkiezingen van 9 juni. Alle actievoerders blijven politici oproepen om de samenleving inclusiever te maken. Onlangs stuurden we symbolisch energierepen naar het parlement. Binnenkort volgen nieuwe acties.

“De verkiezingen van 9 juni waren niet ons eindpunt. Nu wordt er onderhandeld over regeerakkoorden en we willen daarin verbeteringen zien. Ook de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zijn belangrijk. Mensen met een handicap wachten al te lang op een echt inclusieve maatschappij. Het is tijd voor een inclusieplan dat alle beleidsniveaus en -domeinen omvat. Een plan dat niet alleen gericht is op welzijn, maar op inclusie in elk aspect van het leven. Een inclusieve samenleving is een warme en rijke samenleving," aldus de organisatoren.

Meer informatie:

Deelnemende organisaties:

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, opinies en standpunten. Of laat je inspireren door onze straffe getuigenissen.