Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Viviane Sorée

Ambassadeur

"Het is de moeite waard om te vechten voor de dingen waar je in gelooft, zeker als je gelijkgestemden vindt"

Viviane portret

Na een hersenvliesontsteking geraakt Viviane (62) als kind ernstig fysiek gehandicapt. “Toen ik jong was, was het niet mogelijk om een budget te krijgen waarmee ik zelf de hulp kon betalen om zelfstandig te leven. Gelukkig vond mijn mama het ook belangrijk dat ik mijn eigen keuzes kon maken. Ze heeft me heel erg gesteund”, vertelt Viviane.

Hoe kwam je in contact met Onafhankelijk Leven?

“Ik heb Onafhankelijk Leven mee opgericht! Ik was de eerste coördinator. Wij zijn van nul begonnen met 3 personen. We wisten hoe belangrijk een persoonsvolgende financiering was, maar moesten zelf nog helemaal uitzoeken hoe je een dienstverlenende organisatie moest uitbouwen.

Daarna ben ik 10 jaar voorzitter geweest. Maar je kan niet eeuwig voorzitter blijven, je mag je niet blijven vasthouden aan dingen. Daarom heb ik de fakkel doorgegeven.”

Waarom ben je ambassadeur van Onafhankelijk Leven?

“Ik ben budgethouder van het eerste uur. Ik ben ervan overtuigd ben dat je mensen het beste de controle geeft over hun eigen leven. Je mag mensen met een handicap niet aan hun lot overlaten, maar hen ondersteunen om hun eigen keuzes te kunnen maken. Als ambassadeur wil ik dat verhaal aan zoveel mogelijk mensen vertellen.”

Word ambassadeur

Wil jij ook je verhaal vertellen en de missie van Onafhankelijk Leven mee uitdragen? Wil je opkomen voor de rechten van mensen met een handicap en meewerken aan een inclusieve maatschappij?