Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Sofie Fiddelaers

Ambassadeur

"Ik heb al bij al nog geluk gehad, maar de toekomst wordt een zoektocht."

Sofie f

Sofie is een bezige bij die graag lacht. Door vroeggeboorte en een zuurstoftekort tijdens de geboorte, is de linkerkant van haar lichaam spastisch en heeft ze problemen met stotteren. Sofie zit in een rolstoel en woont samen met haar vriend in een aangepast appartement in Gent met 24/7 noodpermanentie.

Hoe kwam je in contact met Onafhankelijk Leven?

“Sinds 2017 ben ik budgethouder en toen werd ik ook lid van Onafhankelijk Leven. Helaas is het budget dat ik kreeg bij de invoering van het PVB is veel te laag voor de zorg die ik nodig heb. Dat gaat volledig op naar de permanentie.”

Waarom ben je ambassadeur van Onafhankelijk Leven?

“Vaak wordt er weinig rekening gehouden met mensen in een rolstoel. Maar het is niet omdat ik in een rolstoel zit, dat ik niet zelf wil beslissen over hoe mijn leven eruit ziet! Ik wil dat vertellen aan zoveel mogelijk mensen. Daarom ga ik soms spreken voor het parlement. Ik ben ook actief in onze wijkvereniging.”

Word ambassadeur

Wil jij ook je verhaal vertellen en de missie van Onafhankelijk Leven mee uitdragen? Wil je opkomen voor de rechten van mensen met een handicap en meewerken aan een inclusieve maatschappij?