Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Sebastian Dürr

Ambassadeur

"Nothing about us without us"

Sebastian d

Sebastian is tetrapleeg. Dat betekent dat hij verlamd is aan zijn 4 ledematen. Dankzij een PVB kan hij de hulp inschakelen van verschillende assistenten die hem helpen in het dagelijkse leven. Daardoor kan Sebastian vader van 2 kinderen in co-ouderschap zijn. Daarnaast is hij ook ambassadeur en bestuurslid van Onafhankelijk Leven.

Hoe kwam je in contact met Onafhankelijk Leven?

In 2007 had ik een accident met een dwarslaesie als gevolg. Tijdens mijn verblijf in verschillende ziekenhuizen en revalidatiecentra ben ik in contact gekomen met Onafhankelijk Leven. Zij hebben mij geholpen bij de aanvraagprocedure voor mijn PVF. Maar ook de contacten met ambassadeurs heft mij enorm geholpen, bij het ontwikkelen van een visie op mijn eigen leven met handicap.

Waarom ben je ambassadeur van Onafhankelijk Leven?

Door mijn accident ben ik van een dag op de andere in een wereld terecht gekomen. Als ambassadeur spreek ik op scholen, universiteiten en bedrijven over deze ervaring, de visie van Onafhankelijk Leven en de VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking. Ik maak mensen daarvan bewust dat wij veel meer betrokken worden moeten bij het bouwen van een inclusieve samenleving.

Word ambassadeur

Wil jij ook je verhaal vertellen en de missie van Onafhankelijk Leven mee uitdragen? Wil je opkomen voor de rechten van mensen met een handicap en meewerken aan een inclusieve maatschappij?