Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Rustam Tovsultanov

Logistiek vrijwilliger
Rustam

Rustam is al meer dan 15 jaar vrijwilliger bij Onafhankelijk Leven, hij is verantwoordelijk voor de klusjes aan het gebouw en ondersteunt grotere campagnes op logistiek vlak. Een topvrijwilliger, die er stilletjes van droomt om ooit als diplomaat aan de slag te kunnen gaan.

“Als vrijwilliger wil ik mijn steentje bijdragen”

Rustam kwam in 2005 naar België. Ook al was de verhuis een schok, toch kon Rustam vrij snel aan de slag als administratief medewerker.

“Klopt, ik begon bijna onmiddellijk bij Onafhankelijk Leven. Ik deed het onthaal, baliewerk en bestelde de materialen. Na 3 jaar kreeg ik een vaste benoeming bij OCMW in Gent, maar ik besliste wel om als vrijwilliger bij Onafhankelijk Leven aan de slag te blijven. Dat doe ik nu al meer dan 15 jaar. Ik geloof heel hard in de visie van de organisatie en ik vind het bewonderenswaardig dat deze organisatie zo hard opkomt voor de rechten van mensen met een handicap. Daar wil ik mijn steentje toe bijdragen”, zegt Rustam.

Naast zijn vrijwilligerswerk bij Onafhankelijk Leven is Rustam ook judoleraar.

“Ik geef al 15 jaar les in de judoclub in Drongen. Ik doe dat echt heel graag. Individuele wedstrijden doe ik niet meer, maar aan wedstrijden met de groep neem ik wel nog deel. En sinds kort ben ik ook leerkracht MMA, een nieuwe gevechtssport die vooral populair is bij jongeren. Je moet het maar eens intikken op Youtube, je zal er veel over terugvinden”, voegt Rustam eraan toe.

"Ik wil diplomaat worden”

Rustam heeft dus een vaste job en is vrijwilliger bij Onafhankelijk Leven. Maar stiekem droomt hij ervan om diplomaat te worden.

“Ik studeerde politieke en sociale wetenschappen en zou – als de kinderen wat groter en zelfstandig zijn – graag deelnemen aan het examen van buitenlandse zaken. Een job als diplomaat, dat is in feite mijn grote droom”, zegt Rustam.

Word vrijwilliger

Onze vrijwilligers bouwen mee aan een wereld waarin mensen met een handicap volwaardig kunnen participeren. Ze maken deel uit van het bestuursorgaan of de politieke raad. Van daaruit ondersteunen ze het beleidswerk van Onafhankelijk Leven. Of ze komen als ambassadeur naar buiten om de missie, visie en standpunten van Onafhankelijk Leven verder uit te dragen.