Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Lizy Scheltjens

Ambassadeur

"Ik ben niet speciaal. Ik ben uniek omwille van mijn doorzettingsvermogen en mijn koppigheid. En die rolstoel is maar bijzaak."

Lizy

Lizy is geboren met quadriplegie. Ze is spastisch aan haar armen en benen en zit in een manuele rolstoel. Ze woont zelfstandig in haar appartement in Sint-Niklaas en heeft de hulp die ze nodig heeft geregeld op haar eigen maat.

Hoe kwam je in contact met Onafhankelijk Leven?

Sinds oktober 2003 ben ik budgethouder en zo kwam ik in contact met Onafhankelijk Leven. Doordat ik een budget kreeg, kan ik kiezen hoe ik wil leven. Het geeft me ook de kans om mijn steentje bij te dragen aan de maatschappij en om er te zijn voor mijn familie.

Waarom ben je ambassadeur van Onafhankelijk Leven?

“Omdat ik mijn mond wil opendoen en vertellen dat mensen met een beperking het recht hebben om zelf hun eigen keuzes te maken. Jan-Jan Sabbe en Koenraad de Pauw hebben mij destijds dat zetje gegeven om als 24-jarige mee de strijd aan te gaan en stukje bij beetje de maatschappij
wakker te maken.

Ik wil ook graag anderen helpen. Het geeft me energie om jongeren en volwassenen te vertellen over het leven met een beperking. Zo hoop ik om de mindset van mensen te veranderen en hen er op te wijzen dat het mogelijk is om ervoor te zorgen dat de maatschappij toegankelijk is voor mensen met een beperking.”

Word ambassadeur

Wil jij ook je verhaal vertellen en de missie van Onafhankelijk Leven mee uitdragen? Wil je opkomen voor de rechten van mensen met een handicap en meewerken aan een inclusieve maatschappij?