Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Liesbeth Gheldof

Ambassadeur

"Als ik niets voor anderen kan betekenen, pas dan zou ik ongelukkig zijn"

Liesbeth g

Meer dan 20 jaar geleden reed een dronken chauffeur in op de auto van Liesbeth. Tijdens dat ongeval brak ze haar nek in de zesde wervel en raakte verlamd aan armen en benen. Na een lang revalidatieproces leerde ze omgaan met alles wat sinds de verlamming niet meer kan.

Vandaag is Liesbeth de trotste mama van twee tienerdochters en helpt ze mensen met een beperking om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen onder gelijken.

Hoe kwam je in contact met Onafhankelijk Leven?

“Na mijn ongeval ontmoette ik Jan-Jan Sabbe. Hij is een van de grondleggers van de Indepent Living Movement en van Onafhankelijk Leven. Hij heeft me geleerd dat het mogelijk is om te leven met een beperking en hij gaf zelf het goede voorbeeld. Hij vertelde me ook hoe ik een persoonlijke assistent in dienst kon nemen. De gesprekken met Jan-Jan waren zeer waardevol voor mij.”

Waarom ben je ambassadeur van Onafhankelijk Leven?

“Tijdens mijn revalidatie ontmoette ik andere mensen met een beperking die me toonden hoe het leven er uitzien zou in een rolstoel. Ze toonden me wat er nog mogelijk was en gaven me praktische tips. Ik ontdekte dat er meer mensen waren zoals ik. Dat gaf me veel troost.

Nu wil ik anderen helpen. Ik vind het mijn taak om mensen samen te brengen zodat we ervaringen kunnen uitwisselen onder gelijken. Als ambassadeur wil ik opkomen voor het recht van mensen met een handicap om zelf hun eigen keuzes te maken en om midden in de samenleving te leven. ”

Word ambassadeur

Wil jij ook je verhaal vertellen en de missie van Onafhankelijk Leven mee uitdragen? Wil je opkomen voor de rechten van mensen met een handicap en meewerken aan een inclusieve maatschappij?