Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Koen Lippens

"Als ouder vertolk ik de stem van kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking"

Koen l

Hoe ben je betrokken bij Onafhankelijk Leven vzw?

Mijn oudste zoon Brent heeft een diep verstandelijke handicap met motorische beperkingen. Als ouder van een kind met een beperking vinden wij het belangrijk om zelf de controle te hebben over Brent’s leven en hoe dat wordt ingevuld, mede dankzij Pab is dit realiseerbaar! De visie, de waarden en de missie van Onafhankelijk Leven sluiten perfect aan bij onze eigen persoonlijke situatie. Want Brent hoort bij ons gezin en hij toont ons alle dagen, op zijn manier, dat hij gelukkig is. Mensen met een verstandelijke handicap kunnen nauwelijks of helemaal niet opkomen voor zichzelf. Daarom vind ik het belangrijk dat wij als ouder de stem vertolken, van zij die daar zelf niet toe in staat zijn. Als wij het niet doen, wie dan wel?

Wat is jouw grootste talent?

Wanneer iets mijn interesse wekt, ben ik een echte diepgraver om zaken uit te zoeken en uit te spitten. Van nature uit ben ik vrij diplomatisch ingesteld. Ik hou rekening met de mening van anderen, maar dan moet die goed onderbouwd en gefundeerd zijn. Ik bezit de kunst om compromissen te sluiten en dit in het algemeen belang. Heb ik iets voor ogen dan ga ik recht op mijn doel af……

Kan je iets vertellen over jezelf?

Ik ben gehuwd met Ellen en samen hebben we 3 kinderen Brent, Rino en Karo. Onze kinderen eisen ons veel op. In de eerste plaats Brent, die veel zorg en aandacht nodig heeft, die graag wandelt, fietst, uitstapjes maakt, in het zwembad ploetert, ….Gelukkig hebben we een Pab voor Brent waardoor we een deel van de zorg voor Brent uit handen kunnen geven……Rino en Karo zijn heel sportief ingesteld en zijn lid van een zwemclub. Bijna dagelijks (soms meerdere keren) naar het zwembad voor hun trainingen. In de weekends zijn er de vele zwemwedstrijden waar ze beiden aan deelnemen. We doorkruisen daarbij een groot deel van Vlaanderen en soms Wallonië.
Omdat Brent totaal afhankelijk is, is het mijn droom om alles wat met hem te maken heeft, zolang mogelijk in eigen handen te kunnen houden.

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven?

Ik ben lid van de RVB en de AV van Onafhankelijk Leven.

Word vrijwilliger

Onze vrijwilligers bouwen mee aan een wereld waarin mensen met een handicap volwaardig kunnen participeren. Ze maken deel uit van het bestuursorgaan of de politieke raad. Van daaruit ondersteunen ze het beleidswerk van Onafhankelijk Leven. Of ze komen als ambassadeur naar buiten om de missie, visie en standpunten van Onafhankelijk Leven verder uit te dragen.