Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Glenn Conings

Ambassadeur

"Jongeren met een beperking hebben net zo veel recht op onafhankelijkheid als anderen"

Glenn co

Glenn Conings lijdt aan cerebrale parese, een houding- en bewegingsstoornis die gepaard gaat met beschadiging aan de hersenen. Hij verplaatst zich in zijn rolstoel. En leeft helemaal onafhankelijk, dankzij de hulp van zijn assistent. Samen brengen ze de dag door en doen ze wat op de agenda van Glenn staat.

Hoe kwam je in contact met Onafhankelijk Leven?

Zo’n tien jaar geleden ontmoette ik Peter Lambreghts. Hij had mij opgemerkt op een congres waar ik in naam van GRIP aanwezig was. Hij vroeg me of ik me als ambassadeur bij Onafhankelijk Leven wilde aansluiten.

Waarom ben je ambassadeur geworden?

‘Ik wil iets betekenen voor de maatschappij. Ik wil niet dat wij in een hoekje worden weggeduwd. Daarom draag ik mee de missie en visie van Onafhankelijk Leven uit. Zo ga ik praten met sponsors en ben ik lid van de Politieke Raad. Daar geef ik advies over de politieke strategie van de organisatie. Ik doe ook beleidswerk en volg de commissie welzijn op de voet op.’

Word ambassadeur

Wil jij ook je verhaal vertellen en de missie van Onafhankelijk Leven mee uitdragen? Wil je opkomen voor de rechten van mensen met een handicap en meewerken aan een inclusieve maatschappij?