Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Fien De Waele

Ambassadeur

"De nood aan een eigen leven, een eigen plekje, was groot."

Fien dw

Fien is geboren met een hersenbeschadiging. Door zuurstofgebrek bij de geboorte heeft ze een fysieke beperking en dagelijks nood aan hulp bij het eten en om zich te verplaatsen. Fien heeft een master behaald aan de KU Leuven en ze maakt plannen om zelfstandig te gaan wonen.

Hoe kwam je in contact met Onafhankelijk Leven?

Toen ik een persoonsvolgend budget kreeg, ben ik lid geworden van Onafhankelijk Leven. Mijn coach helpt me om te bekijken hoe ik de beste zorg kan betalen met mijn budget.

Waarom ben je ambassadeur van Onafhankelijk Leven?

Ik volgde een webinar van Onafhankelijk Leven. Op het einde vroeg de spreker of iemand ambassadeur wilde worden. Dat sprak me meteen aan, dus ik stelde me kandidaat. Liesbeth, één van de andere ambassadeurs, belde me op. We hadden een leuk gesprek en het voelde meteen goed aan.

Ik vind het belangrijk om op te komen voor onze rechten. In België zijn er nog heel wat zaken die verbeterd kunnen worden om de samenleving inclusiever te maken. Daar wil ik graag aan meewerken.

Word ambassadeur

Wil jij ook je verhaal vertellen en de missie van Onafhankelijk Leven mee uitdragen? Wil je opkomen voor de rechten van mensen met een handicap en meewerken aan een inclusieve maatschappij?