Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Els Boon

Ambassadeur
Els b

Ambassadeur Brent werd 3 maanden te vroeg geboren en kreeg een hersenbloeding. Daardoor heeft hij een motorische beperking en een mentale achterstand.

Mama Els vertelt: “Voor ons was het vanzelfsprekend dat Brent in ons gezin bleef wonen en dat we hem zelf konden opvoeden. Gelukkig konden we die extra ondersteuning betalen met een PAB. Zonder dat budget hadden we het inclusieve traject niet volgehouden.”

Hoe kwam je in contact met Onafhankelijk Leven?

"Ik heb als mama altijd gevochten om mijn zoon Brent een inclusief leven te laten leiden. Toen we een PAB-budget kregen voor Brent, zijn we lid geworden van Onafhankelijk Leven. We kozen ervoor om ons aan te sluiten bij een belangenvereniging die onafhankelijk was en niet verbonden aan een religieuze of ideologische zuil."

Waarom ben je ambassadeur van Onafhankelijk Leven?

"De realiteit heeft ons geleerd dat ‘zorg op maat’ vooral ‘op maat van de zorg’ betekent en dat willen we zo graag anders zien. Onze zoon kan steeds terugvallen op zijn netwerk, vooral mezelf dan. Zonder dat netwerk zou het niet lukken. Maar dat is toch niet de bedoeling?

Daarom ijver ik mee met Onafhankelijk Leven voor de rechten van mensen met een handicap. Samen willen we opkomen voor een samenleving waarvan elke persoon met een handicap volwaardig mag deel uitmaken."

Word ambassadeur

Wil jij ook je verhaal vertellen en de missie van Onafhankelijk Leven mee uitdragen? Wil je opkomen voor de rechten van mensen met een handicap en meewerken aan een inclusieve maatschappij?