Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Eddy Schelfhout

Ambassadeur

"Vastberaden en leergierig"

Eddy s

Eddy heeft bij zijn geboorte een hersenbeschadiging opgelopen. Dankzij aanpassingen aan zijn woning en met poets- en verpleeghulp kan hij zelfstandig thuis wonen, maar zijn fysieke handicap houdt hem wel vaak aan huis gekluisterd. Bovendien wacht hij al 18 jaar op het persoonsvolgend budget waar hij recht op heeft.

Hoe kwam je in contact met Onafhankelijk Leven?

“In 2013 zag ik Peter Lambrechts op tv. Hij was zwaar gehandicapt, maar dat had hem niet tegengehouden om te studeren, een diploma te behalen en te werken voor Onafhankelijk Leven. Dat was een voorbeeld voor mij.”

Waarom ben je ambassadeur van Onafhankelijk Leven?

“Ik heb contact opgenomen met Peter. Hij nam de tijd om naar mij te luisteren en leerde me dat je altijd je eigen leven kan uitbouwen, hoe zwaar je beperking ook is. Dat gaf me de kracht om me ook in te zetten voor de rechten van mensen met een handicap. Zo ben ik ambassadeur geworden voor Onafhankelijk Leven.”

Word ambassadeur

Wil jij ook je verhaal vertellen en de missie van Onafhankelijk Leven mee uitdragen? Wil je opkomen voor de rechten van mensen met een handicap en meewerken aan een inclusieve maatschappij?