Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Dominiek Porreye

Ambassadeur

"Kom op voor de rechten van personen met een beperking"

Dominiek p

Dominiek Porreye heeft een verstandelijke beperking en woont zelfstandig met de hulp van zijn assistenten en zijn netwerk in het Begijnhof in Gent. Dominiek een bezige bij en een geëngageerde vrijwilliger bij verschillende organisaties. Hij komt op voor de rechten van mensen met een beperking en maakt moeilijke thema’s bespreekbaar.

Hoe kwam je in contact met Onafhankelijk Leven?

“Op een congres in Brugge ontmoette ik wijlen Jan-Jan Sabbe, 1 van de oprichters van Onafhankelijk Leven. Ik vertelde Jan-Jan dat ik in een voorziening zat waar ik me niet goed voelde. Tijdens die vele gesprekken met Jan-Jan sloten we een contract: binnen 2 jaar zou Jan-Jan me uit de voorziening helpen. Het heeft zelfs niet zo lang geduurd. Nadien werd ik vrijwilliger voor Onafhankelijk Leven en nu ben ik dus ambassadeur.”

Waarom ben je ambassadeur geworden?

“Ik kom op voor de rechten van personen met een beperking. Zo zetel ik in tal van organisaties die in het teken staan van deze rechten, zoals Grip vzw, Onze Nieuwe Toekomst vzw, de adviesraad van de stad Gent. En ik ben dus ook trotse ambassadeur bij Onafhankelijk Leven vzw."

"Als persoon met een beperking moet je vechten voor je rechten, dat zou ik iedereen aanraden. Ik geef ook les aan de universiteit van Gent, in de richting orthopedagogiek over relaties en seksualiteit. Ik schreef daar ondertussen ook een boek over: 'Mijn vrijheid en verlangen'.

Word ambassadeur

Wil jij ook je verhaal vertellen en de missie van Onafhankelijk Leven mee uitdragen? Wil je opkomen voor de rechten van mensen met een handicap en meewerken aan een inclusieve maatschappij?