Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Dirk Schockaert

Ambassadeur

"We gaan ervoor"

Dirk s

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven?

Dirk had een topfunctie als woordvoerder en communicatieverantwoordelijke van De Lijn in West-Vlaanderen. In oktober 2013 kreeg hij een herseninfarct. Sindsdien is hij halfzijdig verlamd en rolstoelafhankelijk. In één seconde veranderde zijn leven compleet.

Hoe kwam je in contact met Onafhankelijk Leven?

“Drie jaar geleden kreeg ik een persoonsvolgend budget. Ik contacteerde een coach van Onafhankelijk Leven voor advies om dat budget zo goed mogelijk te besteden. Zo werd ik lid van Onafhankelijk Leven en na het eerste gesprek met de coach besloot ik om meteen ook ambassadeur en lid van de Raad van Bestuur te worden.”

Waarom ben je ambassadeur van Onafhankelijk Leven?

“Zelf beslissen over je leven, ook al heb je een handicap, dat vind ik heel belangrijk. Sinds ik zelf een handicap heb besef ik hoe belangrijk dat is, maar in onze maatschappij is het niet vanzelfsprekend. Als ambassadeur van Onafhankelijk Leven strijd ik mee voor onze rechten en neem deel aan betogingen en acties. Daarna ga ik ook praten in ziekenhuizen of scholen.

Ook voor meer toegankelijkheid zet ik me in. Zo ben ik ook actief in het adviescomité van Inter van West-Vlaanderen en de stedelijke raad voor personen met een handicap van de stad Brugge.”

Word ambassadeur

Wil jij ook je verhaal vertellen en de missie van Onafhankelijk Leven mee uitdragen? Wil je opkomen voor de rechten van mensen met een handicap en meewerken aan een inclusieve maatschappij?