Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Brent Basyn

Ambassadeur
Brent portret

Brent werd 3 maanden te vroeg geboren en kreeg een hersenbloeding. Daardoor heeft hij een motorische beperking en een mentale achterstand.

Zijn ouders kozen ervoor om Brent thuis op te voeden en naar een gewone school te laten gaan. Vandaag woont Brent al geruime tijd zelfstandig in een kleinschalig woonproject. Dankzij dat een PVB kan hij een zelfstandig en onafhankelijk leven uitbouwen.

Hoe kwam je in contact met Onafhankelijk Leven?

Dat hebben mijn ouders beslist. Zij hebben een PAB-budget aangevraagd voor mij toen ik 4 jaar was. 4 jaar later kregen ze dat ook. Zo zijn we lid geworden van Onafhankelijk leven. Voor mijn ouders was het belangrijk om zich aan te sluiten bij een belangenvereniging die onafhankelijk was en niet verbonden aan een religieuze of ideologische zuil.

Waarom ben je ambassadeur van Onafhankelijk Leven?

Ik ben er trots op dat ik inclusief onderwijs gevolgd heb en dat ik geleerd heb om zelfstandig te zijn en mijn plan te trekken. Regelmatig ga vaak naar scholen en organisaties om mijn verhaal te vertellen. Ik ben al in elke uithoek van het land geweest om mensen ervan bewust te maken dat mensen met een beperking dezelfde rechten moeten krijgen als alle andere mensen.

Word ambassadeur

Wil jij ook je verhaal vertellen en de missie van Onafhankelijk Leven mee uitdragen? Wil je opkomen voor de rechten van mensen met een handicap en meewerken aan een inclusieve maatschappij?