Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Evelien

Coördinator advieslijn
Evelien

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven?

Bel je naar onze advieslijn, dan is het goed mogelijk dat je bij mij terecht komt. Ik help je bij je vragen over het persoonlijk assistentiebudget, het persoonsvolgend budget en mogelijke ondersteuningsvormen. Verder schrijf ik artikels voor onze website. Bij een webinar gaan we samen wat dieper in op bepaalde thema’s. En wie weet ontmoeten we elkaar ook eens op een infosessie of beurs!

Wat is je grootste talent?

Actief luisteren en vooroordelen laten varen. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. En dat kan sterk verschillen van het mijne. Daarvoor openstaan vind ik enorm boeiend. Ik leer veel uit luisteren naar de ervaringen van de ander en ik laat me er graag door inspireren. Ik krijg ook bakken energie van het samen zoeken naar oplossingen. Vaak met de nodige creativiteit.

Op welke wijze ben je betrokken bij Onafhankelijk Leven?

Zolang ik me kan herinneren, ben ik gesteld op vrijheid. Voor mezelf maar ook voor anderen. Iedereen heeft het recht om eigen kleine en grote keuzes te maken in het leven. Van ongelijkheid en onrecht komen mijn haren recht te staan. Het zal je dus niet verbazen dat je mijn loopbaan vooral kan samenvatten door: werken aan gelijke kansen en inclusie, informeren, sensibiliseren en adviseren. Zo heb ik ook in een beweging van mensen met een visuele handicap gewerkt.

Sinds kort (februari 2022) ben ik aan de slag bij Onafhankelijk Leven, een organisatie waar ik volledig achter sta: een dienstverlener mét impact op het beleid en een stevige visie. Dit allemaal getrokken door gedreven medewerkers en vrijwilligers met een schat aan ervaringsdeskundigheid!

Kan je iets over jezelf vertellen?

Als geboren en getogen Gentse woon ik nog steeds op Gents grondgebied, samen met mijn teerbeminde en een jungle aan planten. Niet ver van Onafhankelijk Leven, dus met een sprong op mijn fiets ben ik op het werk.

Ik ben een muziekfan en kan daar helemaal in opgaan. Er zit altijd wel een liedje in mijn hoofd. Ik zing het dan vaak mee, ook al kan ik eigenlijk niet zingen. Ook met een expo over beeldende kunst, geschiedenis of rariteiten maak je me blij. Daarnaast word ik enthousiast van koken en lekker eten. Dingen voor het eerst proeven. Tot de vroege uurtjes kletsen met de mensen die ik graag zie, waarbij zowel de Staat van de Wereld als de grootste onzin aan bod komen. Of gewoon met mijn vriend lui in de zetel hangen en een film bekijken.

Als stadsmus heb ik sinds enkele jaren ontdekt dat ik heel graag in de natuur fiets en wandel. Het laadt me helemaal op en ik verwonder me graag over al wat groeit en bloeit.