Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Bas Pelle

Medewerker ICT

"Rustig aan, de wereld gaat al rap genoeg."

Bas ict

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven?

Ik werk als ondersteunend ICT medewerker. Als ICT aanspreekpunt voor de collega’s ben ik een beetje het gezicht van onze interne machine van software, computers, GSMs en allerhande randmateriaal. Mijn taak is vervolgens om samen met de interne organisatie ervoor zorgen dat iedereen het juiste gerief heeft en dat het soepel blijft draaien.

Wat is je grootste talent?

Assertief zijn. Je kan het steken op mijn Nederlandse roots maar ik heb het me zeker ook moeten aanleren om mezelf uit mijn persoonlijke problematiek te trekken. Het was ook broodnodig door mijn beslissing om in mijn eentje naar België te gaan om Wijsbegeerte te studeren.

Op welke wijze ben je betrokken bij Onafhankelijk Leven vzw?

Als iemand met ASS en een partner met een beperking ken ik de Kafkaëske natuur van het Belgische landschap rondom handicap support maar al te goed. In mijn zoektocht naar hulp ben ik zo in 2018 tegen Onafhankelijk Leven gelopen. Toen al leek het me heel waardevol om voor een organisatie te werken die mensen zoals ik hun weg in dat landschap helpt te vinden. Ik ben daarom nu erg fier dat ik mijn collega’s van OL kan helpen om het eveneens Kafkaëske digitale landschap te helpen overleven.

Kan je iets over jezelf vertellen?

Mij een ‘geek’ noemen is een understatement, maar ik omarm het volledig! Ik houd me bezig met games van alle soorten, zowel digitaal als gezellig aan tafel. Vooral de rollenspellen, met 20-zijdige dobbelstenen en raster kaarten met geschilderde figuurtjes, steken eruit. Ik zet me dan met volle teugen in als spelleider om mijn creatieve kant een uitlaatklep te geven.

Daarnaast ben ik een ware film fanaat en vind je me samen met mijn vriendin vaak terug in de cinema, waar ik soms zelfs wat over schrijf. Vul dat aan met liefdes voor lezen, alternatieve strips, avontuurlijk eten, koffie, tattoos en wandelen in de bergen en je hebt me als persoon wel beet.