Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Aftellen naar de Urban Trail in Brussel

Acties ma 06 mei 2024, door Kurt Jacobs

Ook dit jaar neemt Onafhankelijk Leven deel aan de Urban Trail, een organisatie van Golazo. We zakken af naar Brussel, waar een volledig vernieuwd parcours op ons wacht. Deelnemen via Onafhankelijk Leven kan nog altijd. We zoeken nog bedrijven en mensen met een handicap voor deze onvergetelijke ervaring.

Onafhankelijk Leven 59

Geweldige teamdag en een onvergetelijke ervaring

Elk jaar geeft Onafhankelijk Leven mensen met een handicap de kans op een bijzondere ervaring: een deelname aan de Urban Trail. Dat is één van de meest ontoegankelijke loopwedstrijden. De eerste Urban Trail van 2024 keer vindt in Brussel plaats: op zondag 23 juni gooien verschillende locaties er hun deuren open. Tien bedrijven schreven al in, zij zullen een persoon met een handicap door het parcours loodsen.

“Met de deelname aan de Urban Trail maken we een statement: ook met een handicap kan je met de juiste ondersteuning alles aan. Bedrijven beleven bovendien een geweldige teamdag. Geen enkele trap of hindernis ziet er na de Urban Trial hetzelfde uit” zegt Dave Ceule, directeur van Onafhankelijk Leven.

Vernieuwd parcours

De ‘Liantis Urban Trail Brussels’ is op zondag 23 juni de opener van de ‘Liantis Urban Trail Series 2024’. Dat zijn vier straffe loopevenementen in evenveel steden, waarbij de deelnemers langs locaties en dwars door gebouwen lopen die op een normale dag niet toegankelijk zijn voor het grote publiek. De lopers in Brussel mogen zich op een vernieuwd parcours opmaken voor enkele verrassende locaties.

“Een nieuwe start en finish van de Liantis Urban Trail Brussels dit jaar: de iconische site van Tour & Taxis. Van daaruit zullen deelnemers de omgeving en het historische centrum van de Belgische hoofdstad verkennen. Lopers kunnen kiezen tussen parcours van om en bij de 6 km en een omloop van ongeveer 12 km,” zegt Golazo.

Ontdek het parcours en alle opvallende locaties via de website van Golazo

Deelnemen met een handicap?

Heb je een handicap en wil je deze unieke ervaring meemaken? Laat het ons snel weten! Toon samen met ons wat er mogelijk is dankzij de juiste assistentie.

Rolstoelgebruiker Krisje was er in 2023 voor de tweede keer bij: “Het was een unieke kans om gebouwen te bezoeken die ik als rolstoelgebruiker nog nooit heb kunnen bezoeken. Voor mijn team (bedrijf Deloitte) was het ook een goeie manier om te leren omgaan met mensen met een handicap en de manier waarop ze ons veilig ergens kunnen op- en afdragen. Voor mij was het een superervaring om alles vanop de eerste rij te kunnen meemaken."

Deelnemen als bedrijf?

Deelnemen als bedrijf kan natuurlijk ook. Je beleeft de wereld een paar uur lang door de ogen van iemand met een handicap. En wees er maar zeker van: na de Urban Trail zal geen enkele trap of hindernis er nog hetzelfde uitzien. Je beleeft bovendien een geweldige teamdag en geeft mensen met een handicap een onvergetelijke ervaring.

Bedrijf Sofico nam vorig jaar voor de eerste keer deel: “Het was voor ons echt een eye-opener hoe sommige mensen leven en hoe mensen zoals Kenny, de begeleider van rolstoelgebruiker Glenn, veel kunnen betekenen in de maatschappij. Het is wel echt nodig dat je met verschillende personen ondersteuning biedt aan de rollende loper tijdens de wedstrijd, maar we hebben dat als team heel goed gedaan”, zeggen de medewerkers van Sofico.

Ook bedrijf Upgrade Estate was aan zijn proefstuk toe: “We hebben heel veel leuke mensen leren kennen, onze rollende loper Ben had er heel veel zin in en had duidelijk veel ervaring. Wellicht was hij de sportiefste van de hele bende. Je hebt best wat kracht nodig om de rolstoel op te heffen, maar dat is al bij al zeer goed gelukt. Het was een zeer leuke ervaring”, aldus de medewerkers van Upgrade Estate.

Interesse?

De Urban Trail gaat op zondag 23 juni door in Brussel. Wil je deelnemen met je bedrijf of als persoon met een handicap? Stuur een mailtje naar kurt.jacobs@onafhankelijkleven.be of bel naar 03 808 22 99

Benieuwd hoe het eraan toe gaat op de Urban Trail? Bekijk het filmpje van vorig jaar in Gent.

Urban Trail 2023