Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

9 rolstoelgebruikers en meer dan 100 assistenten nemen op 23 juni deel aan de Urban Trail in Brussel

Acties wo 05 juni 2024, door Kurt Jacobs

Negen rolstoelgebruikers nemen op zondag 23 juni 2024 deel aan de Urban Trail in Brussel, een organisatie van Golazo. Het is één van de meest ontoegankelijke loopwedstrijden, maar met de hulp van een team assistenten, kunnen de rolstoelgebruikers deze uitdaging aan.

Onafhankelijk Leven Urban Trail Gent 231022 104

De assistenten zijn werknemers uit verschillende kleine en grote bedrijven, voor 1 dag begeleiden zij een rolstoelgebruiker door de hindernissen van de Urban Trail in Brussel.

Meer dan 100 werknemers nemen deel, ze komen uit 9 verschillende bedrijven van over heel Vlaanderen. Ze zullen veel hindernissen moeten overwinnen, want op de route van 8,5 of 13,5 km zijn er verschillende locaties die hun deuren of ruimtes openzetten.

Deze bedrijven nemen deel aan de Urban Trail in Brussel: Deloitte, Durabrik/Caminogroep, Helpper, Tile Trade Center, HO Kalken, Randstad, Anacura, SAP, ceusters.be. Comeos en Cronos lopen niet mee, maar steunen de actie.

"Mensen met een handicap hebben recht op een leven in onze samenleving"
Dave Ceule, Directeur Onafhankelijk Leven

Met deelname vraagt Onafhankelijk Leven aandacht

“We namen de voorbije jaren deel aan de Urban Trail in Gent, dat was altijd een groot succes. Nu keren we terug naar Brussel, we vonden terug 9 enthousiaste bedrijven die willen deelnemen. Wij vinden het belangrijk dat mensen met een handicap dit kunnen beleven om te tonen dat er veel mogelijk is voor hen, als ze maar de juiste ondersteuning en assistentie krijgen. Onze deelname aan de Urban Trail is vooral leuk, maar toch willen we ook aandacht vragen. Mensen met een fysieke of verstandelijke beperking hebben recht op assistentie en recht op een leven in onze samenleving”, zegt Dave Ceule, directeur van Onafhankelijk Leven.

"Kans om gebouwen te bezoeken waar ik anders niet binnen kan"
Kristel Peeters, Rollende loper

Rollende loper Kristel Peeters neemt al voor de derde keer deel

“Het is een unieke kans om gebouwen te bezoeken die ik als rolstoelgebruiker nog nooit heb kunnen bezoeken. En voor het bedrijf dat me begeleidt is het een unieke kans om te leren omgaan met mensen met een handicap en de manier waarop ze ons veilig ergens kunnen op- en afdragen.”

"De Urban Trail maakt ons bewust dat onze samenleving veel inclusiever moet worden"
Annic Bosmans, CEO Randstad Group Belux

Randstad neemt voor de eerste keer deel

De bedrijven die deelnemen, beleven een geweldige teamdag en geven mensen met een handicap een onvergetelijke ervaring. Als volleerde rolstoelbegeleiders beleven ze de wereld een paar uur lang door de ogen van een mens met een handicap. Na de Urban Trail zal geen enkele trap of hindernis er nog hetzelfde uitzien.

Randstad neemt voor de eerste keer deel aan de Urban Trail in Brussel. Ze bereiden zich volop voor op het avontuur.

“We hebben al kennis gemaakt met onze rolstoelgebruiker Jonas. Hij mist heel wat aspecten die het leven van een jongeman kleur geven. Door zijn fysieke beperkingen is hij aangewezen op een rolstoel. Hij vertelde ons uitvoer over zijn leven, over de hindernissen waar hij tegenaan loopt, over het assistentiebudget waar hij al vele jaren op wacht en over zijn toekomstplannen: hij hoopt zelfstandig te kunnen gaan wonen in Mechelen. Op 23 juni zullen we met 15 Randstad-collega’s deze jongeman vleugels geven tijdens de Urban Trail. De actie is méér dan symbolisch. Het helpt ons om zeer bewust te zijn dat onze samenleving nog veel inclusiever moet worden en dat mensen als Jonas een evenwaardige kans moeten krijgen om aan alle aspecten van het leven te kunnen deelnemen”, zegt Annic Bosmans, CEO van Randstad Group Belux.

Zo ging het er vorige keer aan toe in Gent

Blijf op de hoogte van al onze acties

Via onze maandelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van al onze acties, projecten en campagnes. Als budgethouder kan je ook lid worden.