Advieslijn 03 808 22 99

Invloed op het beleid

Onafhankelijk Leven vzw is naast een dienstverlenende organisatie ook een sociale beweging. Dat wil zeggen dat wij de belangen van mensen met een beperking verdedigen. Ons doel is dat zij zelf hun leven  uitbouwen en zelf de touwtjes in handen kunnen nemen.

Dat doen we via beleidswerk op Vlaams, Belgisch en Europees niveau. Daarnaast zet het team beweging ook in op sensibilisering, vrijwilligerswerk en fondsenwerving.

Onafhankelijk Levenvzw komt op voor iedereen met een beperking en hun netwerk. Dat doen we met veel kennis en expertise over de uitdaging in de samenleving. We komen op voor het recht op een PAB of PVB voor persoonlijke assistentie, zorg en ondersteuning.

Wij verdedigen de belangen van mensen met een beperking tegenover het VAPH. Daarnaast pleiten we bij de Vlaamse overheid tegen de wachtlijsten en voor meer eigen regie door iedereen met een beperking.

Ook nemen we belangenverdediging op samen met werkgevers- en werknemersorganisaties, onder meer voor het statuut van de persoonlijk assistent en de budgethouder. Tenslotte versterken we mensen met een beperking bij contacten met sociale secretariaten, mutualiteiten, interim-kantoren, onderwijsinstellingen en voorzieningen voor mensen met een beperking.

De belangenverdediging wordt in eerste instantie uitgevoerd door ervaringsdeskundigen die met hun ervaringsdeskundigheid en kennis advies geven aan de overheid. Aan ervaringsdeskundigen bieden we via onze werking een leertraject aan om sterker te worden in het opkomen voor de rechten van mensen met een beperking.

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord