Advieslijn 03 808 22 99

Doe een gift

Als onafhankelijke speler hebben wij in dertig jaar bakens verzet. Ons concept van persoonlijke assistentie werd in het beleid van de Vlaamse overheid overgenomen. Dat succes hebben wij te danken aan onze onafhankelijkheid. Wij dienen alleen het belang van mensen met een handicap. Die onafhankelijke positie is een troef, maar ze maakt ons tegelijk ook kwetsbaar.

Onze inzet voor mensen met een handicap ligt in jouw handen. Zonder financiële steun zijn wij machteloos. Geef mensen met een handicap het recht om eigen keuzes te maken.

Doe een gift aan Onafhankelijk Leven vzw

Wil je ons steunen en heb je een vraag? Stel ze aan Dave Ceule via dave.ceule@onafhankelijkleven.be.

Waarom helpen?

Beeld je in. Je wil een avondje met vrienden de stad in. Maar hoe raak je er? Misschien zit je in een voorziening en heeft de verzorgster die avond geen tijd. Of zit je in een rolstoel en ben je voortdurend afhankelijk van de goede wil van ouders, buren of kennissen. Zou jij nu nog elke dag aan je moeder vragen of ze zin heeft om je naar het werk te brengen, naar de winkel, naar het park? Heeft niet iedereen het recht om zelfstandig en in alle vrijheid te beslissen over die simpele, dagelijkse routines?

Beeld je in. Je valt van de trap. En breekt je rug. Je staat plots voor de keuze: leven in een voorziening of je oude leven opnieuw op te nemen, thuis blijven wonen. Blijven werken. Papa of mama zijn. Wat zou jij kiezen? Heeft niet iedereen het recht om zelfstandig en in alle vrijheid hierover te beslissen?

Beeld je in. Je bent zwanger. En na de bevalling blijkt dat je kindje een handicap heeft. Wil jij dan niet de keuze? Een keuze voor de beste zorg voor jouw kind? De mogelijkheden om die zorg zelf te geven met hulp van assistentie. En toch mama te blijven voor al je kinderen, blijven werken, er ook zijn voor je vriendinnen en je partner. Heeft niet iedereen het recht om zelfstandig en in alle vrijheid hierover te beslissen?

Zelf beslissen wanneer je gaat slapen, zelf beslissen wanneer je eens op restaurant gaat, zelf beslissen waar je kind woont, zelf beslissen of je kan blijven werken. Moeilijk te geloven, maar zelfs vandaag is dit voor veel mensen met een beperking nog altijd onmogelijk.

Waarom Onafhankelijk Leven ? Omdat iedereen recht heeft op een gewoon leven, in de samenleving. Onafhankelijk Leven helpt mensen met een handicap hierbij.

En dat doen we niet alleen. Dankzij jouw steun helpen wij nog meer mensen om, ondanks hun beperking, een eigen leven uit te bouwen.

Dat is beter voor mensen met een handicap en duurzamer voor de hele samenleving. Mensen met een handicap hebben nu recht op een budget dat ze zelf kunnen spenderen, in plaats dat de overheid een voorziening betaalt. Zij kunnen dan hun eigen thuis kiezen en iemand tewerkstellen die helpt met koken, hen naar het werk te brengen, te assisteren daar waar zij het nodig hebben. Het kost niks meer, maar voor alle betrokkenen is de kwaliteit van leven veel hoger.

Toen Onafhankelijk Leven hiervoor 30 jaar geleden begon te ijveren was dat een bizar idee. Nu vindt iedereen, ook de Vlaamse regering, ons concept een fantastisch voorbeeld voor de toekomst. Vandaag genieten 30.000 mensen met een handicap van een eigen budget.

Onafhankelijk Leven is een echte onafhankelijke vzw en wil dat ook zo blijven, zodat we slechts één belang kunnen dienen: dat van mensen met een handicap. Onafhankelijk Leven vzw wil alle mensen met een handicap kunnen informeren, adviseren, bijstaan en coachen zodat meer en meer mensen met een handicap de baas blijven over hun eigen leven, zoals u en ik.

Wist jij dat?

  • Onafhankelijk Leven maar voor 1/3e van haar werking subsidies krijgt
  • Onafhankelijk Leven voor de rest haar eigen inkomsten moet genereren
  • Giften en donaties daarom voor ons belangrijk en noodzakelijk zijn

Word lid, vrijwilliger of steun ons financieel.

BE68 5230 8055 4434 (BIC TRIOBEBB)
Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Heb je een vraag over een gift? Stel ze gerust aan Dave Ceule via dave.ceule@onafhankelijkleven.be.

Onze gecontroleerde jaarrekening wordt elk jaar op donorinfo.be gepubliceerd.

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord