Advieslijn 03 808 22 99

De politieke raad

De Politieke Raad (POR) van Onafhankelijk Leven bestaat uit een tiental ervaringsdeskundigen die adviezen formuleren over actuele politieke hete hangijzers. Het is een diverse groep van mensen die zelf een handicap hebben of mantelzorger zijn. 

Onafhankelijk Leven streeft naar een inclusieve samenleving waarin de rechten van alle mensen met een handicap gerespecteerd worden. Om dat te bereiken moeten we wegen op het beleid. De POR ondersteunt de beleidsmedewerkers van Onafhankelijk Leven bij dit politiek drukkingswerk.

De POR adviseert over inhoudelijke standpunten en strategische beslissingen gelinkt aan lobbywerk zoals externe communicatie en publieke acties. De politieke stem van Onafhankelijk Leven weegt zwaarder door dankzij de inbreng van de ervaringsdeskundigheid van de POR-leden.

De POR-leden worden aangesteld door het Bestuursorgaan van Onafhankelijk Leven voor een hernieuwbaar mandaat van vier jaar. De POR komt minimaal 6 maal op jaarbasis bij elkaar om het hoofd te buigen over de belangrijkste politieke dossiers die gelinkt zijn aan persoonsvolgende financiering en inclusievraagstukken.

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord