Advieslijn 03 808 22 99

Wat doen we?

Dankzij Onafhankelijk Leven vzw hebben personen met een handicap nu het recht op een budget dat ze zelf kunnen spenderen aan ondersteuning, in plaats dat de overheid een instelling betaalt. Zij kunnen dan hun eigen thuis kiezen en iemand tewerkstellen die helpt met koken, hen naar het werk te brengen, te assisteren daar waar zij het nodig hebben. Het kost niks meer, maar voor alle betrokkenen is de kwaliteit van leven veel hoger. Dat is beter voor mensen met een handicap, maar ook duurzamer voor de hele samenleving.

Als dienstverlener ondersteunt Onafhankelijk Leven vandaag meer dan 2000 personen bij het gebruik van een persoonlijke-assistentiebudget (PAB) of persoonsvolgend budget (PVB). Met onze advieslijn beantwoorden we elke werkdag met meerdere medewerkers vragen van budgethouders. Daarnaast zijn er over heel Vlaanderen en Brussel coaches op de baan die bij budgethouders thuis onafhankelijk advies geven over het gebruik van het budget: Wat wil ik doen in mijn leven?; Waar heb ik assistentie bij nodig?; Welke assistenten heb ik dan nodig?; Hoe werf ik deze aan?

Maar Onafhankelijk Leven vzw is veel meer dan een dienst. Onafhankelijk leven vzw is ook een sociale beweging van mensen met een handicap die de maatschappij veranderen. Dat doen we door via sensibilisatiecampagnes de zorgsector anders te laten denken over hun “cliënten”. Onafhankelijk Leven vzw heeft ook een sterke invloed op het beleid van de overheid. Een honderdtal vrijwilligers met een handicap of hun ouders gaan ook als ambassadeur van de organisatie en haar ultieme droom aan middenveldorganisaties, politici en overheden vertellen hoe zij hun leven in de maatschappij hebben kunnen uitbouwen dankzij die persoonlijke assistentie.

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord