Advieslijn 03 808 22 99

Wat doen we?

Onafhankelijk Leven is een bijstandsorganisatie. Zij creëert kansen voor mensen met een handicap, zodat zij hun leven in eigen handen kunnen nemen. Onafhankelijk leven is ook een maatschappelijke  beweging van ervaringsdeskundigen die de samenleving voor mensen met een handicap wil veranderen.

Onafhankelijk Leven doet 3 dingen.

Wij versterken mensen met een handicap

Wij weten wat leven met een handicap is. En dat een zorgbudget help om de gewone alledaagse dingen te doen. Onze coaches en medewerkers van de advieslijn geven snel, persoonlijk en deskundig advies, zodat mensen met een handicap de beste ondersteuning en assistentie krijgen. Want ook zij willen werken, zelfstandig wonen en naar een feestje met vrienden en familie gaan.

Wij verdedigen de belangen van mensen met een handicap

Wij komen op voor de rechten van mensen met een handicap. Wij pleiten bij de overheid dat zij zelf de touwtjes in handen kunnen nemen. Zodat zij, dankzij een zorgbudget, zelf kiezen welke ondersteuning ze wensen.

Vandaag staan ongeveer 17.000 mensen met een handicap op een wachtlijst. Hoewel zij recht hebben op dit zorgbudget, blijven zij in de kou staan. Wij ijveren er voor dat iedereen de zorgnoden krijgt die ze verdient.

Wij voeren actie

We lanceren campagnes. We komen op straat. En we brengen verhalen in de pers. Dat doen we met maar één doel voor ogen: streven naar een inclusieve wereld, waarin iedereen met of zonder handicap gelijk is. Wij willen het leven van mensen met een handicap verbeteren, zodat iedereen er ook echt bij hoort.

Steun ons. Zo staan we sterker.

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord