Advieslijn 03 808 22 99

Weg met de wachtlijst

Vandaag wachten bijna 20.000 mensen met een handicap op een budget. Dat zijn 20.000 kinderen en volwassenen die wachten op zorg en ondersteuning. Die wachten op een leven. En dat kan niet.

Wat vragen we aan politici?

  • Het moet gedaan zijn met die wachtlijsten. Geef mensen waar ze recht op hebben! Het VAPH berekende ook hoe lang mensen wachten op een budget, eind 2024, als we doorgaan zoals nu. Er zullen dan nog veel mensen bijkomen op de wachtlijsten. Wie eind 2024 in de hoogste prioriteitengroepen staat, zal dan gemiddeld 7,5 jaar wachten op een budget. Wie in de laagste prioriteitengroep staat, meer dan 20 jaar! Onvoorstelbaar toch?
  • Zorg ervoor dat het PVF systeem kan blijven bestaan, dat het verbetert en breidt het uit naar kinderen en jongeren met een handicap.
  • Zorg ervoor dat meer mensen een beroep kunnen doen op bijstand. Daarvoor zijn de drempels nu veel te hoog. Bijstand moet ook sneller kunnen beginnen. Bijstand is nuttig bij mensen die ondersteuning nodig hebben bij het maken van keuzes over de besteding van hun budget, maar ook bij het verantwoorden van hun budget. Dat doen we op de kwaliteit van leven te verbeteren. Beschikken over een PVB maakt daarbij een groot verschil.

Wil je meer weten?

Klik hier en ontdek wat Onafhankelijk Leven vzw van de volgende regering verwacht.

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord