Advieslijn 03 808 22 99

Herziening van prioriteitengroep

Ik heb sneller nood aan budget: herziening prioriteitengroep

Wat?

Je nieuwe situatie vraagt sneller om budget waardoor je een herziening wenst aan te vragen van je eerder toegewezen prioriteitengroep.

Wie?

Werd je aanvraag voor een persoonsvolgend budget toegewezen in prioriteitengroep 2 of 3 en veranderden je ondersteuningsnoden in die mate dat je sneller budget nodig hebt?

Hoe?

Voor een herziening van de prioteitengroep vraagt het VAPH niet om een nieuw ondersteuningsplan of multidisciplinair verslag op te maken. Indien je je in deze situatie bevindt, is het noodzakelijk alle informatie over de dringendheid van je vraag via het multidisciplinair team te bezorgen aan het VAPH. Het is ook mogelijk bij deze informatie zelf een inschatting van de gewijzigde prioriteit aan het agentschap mee te geven. Het is de regionale prioriteitencommissie die tot slot een beslissing neemt en uitspraak doet.

Wanneer je een hogere prioriteitengroep krijgt toegewezen, wordt je nieuwe aanvraagdatum de datum van je aanvraag tot herziening. Je mag je oorsprongkelijke aanvraagdatum behouden als je bij de herziening in dezelfde prioriteitengroep krijgt toegewezen.

 

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord