Advieslijn 03 808 22 99

Herziening van budgetcategorie

Ik heb nood aan een ander budget: herziening budget(categorie)

Wat?

Je nieuwe situatie vraagt om een ander budget waardoor je een herziening wenst aan te vragen van je eerder toegewezen budgetcategorie.

Wie?

Werd je aanvraag voor een persoonsvolgend budget toegewezen in prioriteitengroep 2 of 3 en veranderden je ondersteuningsnoden in die mate dat je meer budget nodig hebt?

Hoe?

De aanvraagprocedure voor een herziening van een toegewezen budget(categorie) is dezelfde als de Aanvraag volgens gewone procedure. Er moet dus opnieuw een ondersteuningsplan en een multidisciplinair verslag opgemaakt worden.

Hierin moet je duidelijk verwoorden welke verandering er is opgetreden in jouw situatie en wat de gevolgen zijn worden voor de vraag, de objectivering van de nood aan zorg en ondersteuning en de dringendheid van de vraag.

Het agentschap berekent dan de nieuwe budgetcategorie op basis van deze nieuwe informatie in het multidisciplinair verslag. Een eventuele aanpassing van de toegekende prioriteitengroep, en dus de termijn waarop het budget zal worden toegewezen, wordt door de Regionale Prioriteitencommissie (RPC) beoordeeld.

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord