Advieslijn 03 808 22 99

Waar kan ik terecht zonder budget?

Terwijl je wacht op een persoonsvolgend budget (voor meerderjarigen) kan je terecht bij een aantal andere diensten of vormen van ondersteuning. Ook wie wacht op een persoonlijk assistentiebudget (voor minderjarigen) of wie nog geen budget aanvroeg, kan terecht bij deze diensten: 

Het VAPH maakte een overzicht van budgetten die je kan combineren.

Onbelast bijklussen

Ook zonder een PAB of PVB budget kan je beroep doen op mensen die onbelast bijklussen. Ook deelplatformen zoals Helpper waar burgers elkaar helpen bieden jou misschien tijdelijk al een oplossing. Je kan deze diensten ook betalen met je BOB of met je eigen geld.

Herziening

Mocht je medisch situatie of de ondersteuningsmogelijkheden van je netwerk in erstige mate veranderd zijn, is ook mogelijk een herziening aan te vragen. Een herziening van het persoonsvolgend budget (voor meerderjarigen) en een herziening van een persoonlijk assistentiebudget (voor minderjarigen) verlopen niet op dezelfde manier.

Ontmoet andere mensen op de wachtlijst

Wie op de wachtlijst staat, kan lid worden van de Facebook-groep 'De Wakkere Wachters'. Dit is een groep van mensen op de wachtlijst waar je terecht kan voor vragen of om je ervaring te delen.

De advieslijn van Onafhankelijk Leven vzw helpt je graag verder op weg.

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord