Advieslijn 03 808 22 99

Je staat op een wachtlijst

Het PVB systeem moet de wachtlijsten voor ondersteuning anders organiseren. Dit verschilt bij meerderjarigen en minderjarigen.

Meerderjarigen

Wie een vraag had voor ondersteuning en zorg via PAB of vanuit een VAPH-zorgaanbieder, kwam vroeger terecht op de Centrale Registratie Zorgvragen (CRZ). Dit stond beter bekend als dé wachtlijst. 

Wie nu een aanvraag voor een PVB indient komt in één van 3 prioriteitengroepen terecht, waarbij prioriteitengroep 1 de meest dringende aanvragen zijn. Nieuwe budgetten worden verdeeld over de drie groepen.

Klik hier voor meer informatie over de overgang van de wachtlijst naar PVB voor meerderjarigen

Minderjarigen

Ben je minderjarig en wacht je op ondersteuning en zorg via een PAB of een Multifunctioneel Centrum (MFC)? Dan merk je voorlopig nog niets van de invoering van het PVB. Je blijft in hetzelfde systeem op de wachtlijst staan.

Klik hier voor meer informatie over de wachtlijst voor minderjarigen

Algemeen

Iedereen die op de wachtlijst staat (ongeacht minderjarig of meerderjarig), kan lid worden van de Facebook-groep 'De Wakkere Wachters'. Dit is een groep van mensen op de wachtlijst waar je terecht kan voor vragen of om je ervaring te delen.

Een wachtlijst wilt niet zeggen dat je helemaal niets kan doen. Meer info over de opties voor mensen zonder budget, vind je op deze pagina.

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord