Advieslijn 03 808 22 99

Herziening van prioriteitengroep

Je kreeg een prioriteitengroep toegewezen en staat nu op de wachtlijst. Maar omdat je situatie veranderd is, heb je sneller een persoonsvolgend budget (PVB) nodig. Vraag dan een herziening van je prioriteitengroep aan.

Heb jij recht op een herziening van je prioriteitengroep?

Werd je aanvraag voor een persoonsvolgend budget (PVB) toegewezen in prioriteitengroep 2 of 3? En veranderden je ondersteuningsnoden zodat je sneller budget nodig hebt? Vraag dan een herziening aan.

Hoe vraag je een herziening aan?

Voor een herziening van de prioteitengroep moet je geen nieuw ondersteuningsplan of multidisciplinair verslag maken voor het Vlaams Agenschap voor Personen met een Handicap (VAPH)? Neem contact op met het multidisciplinair team (MDT) van je mutualiteit. En bezorg via hen alle info over de dringendheid van je vraag aan het VAPH. Bij deze informatie kan je zelf een inschatting maken van de gewijzigde prioriteit. Het is uiteindelijk de regionale prioriteitencommissie (RPC) die beslist of je sneller een budget krijgt.

Als je een hogere prioriteitengroep krijgt toegewezen, wordt je nieuwe aanvraagdatum de datum van je aanvraag tot herziening. Je mag je oorsprongkelijke aanvraagdatum behouden als je bij de herziening in dezelfde prioriteitengroep krijgt toegewezen.

Wat is het risico van een herziening?

Voor je een herziening van je prioriteitengroep aanvraagt, contacteer de Advieslijn. Een medewerker overloopt met jou de procedure en kijkt of een herziening voor jou de beste oplossing is.

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord