Advieslijn 03 808 22 99

Krijg een hoger budget

Misschien krijg je al een PVB, maar is de situatie veranderd? Vraag dan een herziening van je PVB aan om een hoger budget te krijgen.

Wat is een herziening?

Het VAPH wees jou een budgetcategorie toe. Onder bepaalde voorwaarden kan jij, je wettelijk vertegenwoordiger of je bewindvoerder een herziening van die categorie aanvragen. Het VAPH zelf neemt soms ook initiatief om je categorie te herbekijken.

Wanneer krijg je een herziening?

Je kan om herziening vragen als je meer zorg nodig hebt en dat niet lukt met je huidig budget. Dat is het gevolg van de handicap die zwaarder is geworden of van je omgeving die niet meer genoeg ondersteuning kan bieden.

Hoe vraag je een herziening aan?

Een aanvraag tot herziening is dezelfde als de gewone PVB-aanvraag. Er moet dus opnieuw een ondersteuningsplan en een multidisciplinair verslag opgemaakt worden. Daarin vertel je duidelijk wat er veranderd is aan jouw situatie en wat de gevolgen daarvan zijn. Dat is van belang voor je vraag om extra ondersteuning, de objectivering van die nood en de dringendheid van je aanvraag.

Op basis van de info in het nieuwe multidisciplinaire verslag herberekent het VAPH jouw budgetcategorie. Een aanpassing van de termijn waarop je het budget krijgt (je prioriteitengroep), wordt door de Regionale Prioriteitencommissie (RPC) beoordeeld.

Sta je op de wachtlijst?

Je kan sneller een budget krijgen door je prioriteitengroep aan te passen. Heb je nood aan onmiddellijke ondersteuning? Dan krijg je praktisch direct een budget.

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord