Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met Xander Berbé

Xander Berbé

Medewerker Advieslijn

"Een vliegende rolstoel voor iedereen"

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven vzw?

Ik werk bij de advieslijn van Onafhankelijk Leven vzw. Iedereen kan bij mij terecht met vragen over zijn BOB, PAB, PVB, PVF,...

Ook met vragen en opmerkingen over onze website Zorgenassistentie kan je bij mij terecht. Ben je op zoek naar een persoonlijk assistent, ondersteuning van een zorgaanbieder of zoek je zelf werk als persoonlijk assistent? Neem zeker eens een kijkje op www.zorgenassistentie.be.

Wat is je grootste talent?

Of het een talent is betwijfel ik, maar ik denk graag en veel na. Hoe kan ik mijn leven de gewenste richting uitsturen zonder dat die beperking me in de weg zit? Zonder te pretenderen zelf altijd alles goed aan te pakken, denk ik me goed te kunnen inleven in situaties van anderen die met dezelfde vraag worstelen.

Op welke wijze ben je betrokken bij Onafhankelijk Leven vzw?

Onafhankelijk Leven vzw streeft ernaar mensen met een beperking de middelen in handen te geven om hun leven in te delen zoals ze het zelf willen. Pas toen ik zelf met een handicap te maken kreeg, merkte ik dat het niet zo vanzelfsprekend is als zou moeten. Daarom zet ik me daar van harte voor in.

Kan je iets vertellen over je vrije tijd, je gezinsleven, jou als persoon?

Ik ben 26 Ik heb het leven als persoon met een beperking moeten ontdekken na een auto-ongeval in 2010. Ik woon alleen in een dienst zelfstandig wonen maar ben momenteel volop mijn verhuis aan het regelen om helemaal alleen te wonen in Brussel, met zelf georganiseerde assistentie.

Tussen het werken door hoop ik mijn master taal- en letterkunde te behalen. Spijtig genoeg vragen de proffen op mondelinge examens nooit naar iets als de bestedigingsmogelijkheden van het PVB.

Met vrienden organiseer ik jaarlijks in mei een inclusief muziekfestival: Wheelchairity.

Ik heb een kat. Ze heet 'Poes'

Terug naar het overzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Blijf op de hoogte

Ontvang onze laatste nieuwtjes

(je ontvangt maximum twee mailtjes per maand)

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee