Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met Viviane Sorée

Viviane Sorée

Erevoorzitter

"Vandaag ben ik mantelzorger van mijn mama"

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven vzw?

Ik ben voorzitter van Onafhankelijk Leven vzw sinds mei 2005. Om de twee weken heb ik bilateraal overleg met Dave, algemeen directeur van OL. Mijn grootste opdracht in de komende maanden is de implementatie van onze Code Deugdelijk Bestuur.

Wat is jouw talent?

Ik ben zeer goed in strategisch denken, lobbywerk, het begrijpen van beweegredenen van mensen, verbanden leggen, beleidsgericht denken.

Hoe ben je betrokken bij de organisatie?

Ik was zeer vroeg betrokken bij Independent Living Vlaanderen. Toen ILV zich tegen het einde van 2002 omvormde tot de Budgethoudersvereniging Onafhankelijk Leven (BOL) werd ik de coördinator van BOL. Ik heb dit drie jaar gedaan. Wij zijn van nul af aan met drie personen in een kantoor met één ruimte begonnen met de uitbouw van de interne werking van BOL. We hadden wel de knowhow over het PAB, maar de kennis over de werking van een dienstverlenende organisatie hebben we gaandeweg moeten ervaren, leren en toepassen. Begin 2005 werd ik opgevolgd door Koen.

Ik ben natuurlijk ook budgethouder van het eerste uur.

Vertel eens iets over jezelf!

In mijn vrije tijd ben ik een echte genieter. Ik geniet supergraag van lekker eten, shoppen, reizen, museumbezoeken, muziek- en theatervoorstellingen en wandelen met mijn hond. Mijn collectie boeken, DVD’s en CD’s groeit gestadig aan. Ik geniet enorm als mijn familie bij mij is en als ik eens samen ben met vrienden. Mensen die mij goed kennen weten dat ik zeer graag lach en eigenlijk wel een ‘droge’ komiek ben.


Ik woon samen met mijn moeder, die mij van kleins af aan door dik en dun letterlijk en figuurlijk gesteund heeft bij alles wat ik ondernam. Nu zijn de rollen omgekeerd. Door serieuze gezondheidsproblemen ben ik nu op mijn beurt mantelzorger geworden van mijn moeder, wat ik met alle plezier op mij neem. Lang voor dat ik een PAB had, heeft mijn moeder zich ingezet omdat ik niet naar een home zou moeten. Nu mijn moeder zelf ‘zorgbehoevend’ is, vind ik het evident dat zij niet naar een home moet. Ikzelf heb geen kinderen, maar ik ben enorm blij dat mijn broer en schoonzus twee kinderen hebben: een jongen en een meisje, twee schatten. Ik geniet er enorm van als mijn nichtje en neefje bij ons komen logeren en ik hen mee op reis kan nemen.
 

Terug naar het overzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord