Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met Stefanie Leekens

Stefanie Leekens

Medewerker Advieslijn

"Ren nooit achter iets aan, maar omarm wat je tegemoetkomt."

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven?

Als medewerker van de advieslijn beantwoord ik al je vragen rond het persoonsvolgend budget (PVB) en persoonlijk assistentiebudget (PAB).

Wat is je grootste talent?

Feestjes in gang zetten.

Hoe ben je betrokken bij Onafhankelijk Leven vzw?

Een beetje eigenzinnigheid, daar hou ik wel van! Naar het secundair kunstonderwijs gaan, verhuizen van hartje Limburg naar Gent,…  Het lijkt misschien niet wereldschokkend, maar het waren keuzes in mijn leven waar familie en vrienden vroeger met grote ogen naar keken. Toch heb ik geen seconde spijt van de beslissingen die ik in mijn leven nam. Ik geloof er steevast in dat op jezelf vertrouwen en je eigen intuïtie volgen onmisbaar is op ieders levenspad.

Daarom vind ik het zo belangrijk dat iedereen zijn leven in een zelf gekozen richting kan sturen en ‘eigenzinnige’ keuzes mag maken. Dat is voor mensen met een handicap niet anders. Zeker als die keuzes een grote impact hebben op je levenskwaliteit. Onafhankelijk Leven maakt actief werk van deze gedachte en zorgt ervoor dat mensen met een handicap zélf kunnen beslissen hoe, waar, wanneer, en door wie ze ondersteund worden. En daar werk ik zéér graag aan mee!

Kan je iets over jezelf vertellen?

Fan van burgerlijke ongehoorzaamheid en van Beyoncé.

Je kan me intens gelukkig maken door me mee te nemen naar een levendig Latin-feestje. Ik verzin wellicht een variant op de authentieke danspasjes. Met een handicap aan mijn rechterschouder en -arm is het soms creatief zijn om de zwierige moves te evenaren, maar dat blijkt in de praktijk niet echt een probleem.
Daarnaast geniet ik ook van iets rustigere avonden: een grote pizza in de zetel eten, een spannende serie op Netflix kijken of een beetje bijbabbelen met mijn vrienden. Al leidt dat laatste niet altijd tot een rustige avond, maar tot luidkeels lachen of tot pittige discussies.

Terug naar het overzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord