Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met Sonia Van Haute

Sonia Van Haute

Bestuurslid

"Door PAB heeft Eveline haar persoonlijkheid beter kunnen ontwikkelen"

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven vzw?

Ik ben lid van de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering. In 2013 zat ik samen met Viviane, Rosa en Koen, onder leiding van Toolbox in een werkgroep om de code deugdelijk bestuur voor Onafhankelijk Leven op te stellen. Als lid van de financïele commissie volg ik driemaandelijks de cijfers van Onafhankelijk Leven op.
 

Jouw grootste talent is...

Ik ben een harde werker die graag een omgeving schept waarin anderen goed kunnen functioneren.

Hoe ben je betrokken bij de organisatie?

Vele jaren geleden was ik bestuurder bij Inclusie Vlaanderen in Brussel. In die tijd waren er nog 4 budgethoudersverenigingen, waaronder BUDIV, ik was er één van de bestuursleden.

Toen BUDIV fusioneerde met BOL ben ik beland in deze hele creatieve en grensverleggende organisatie. Later zijn deze 2 budgethoudersvereningen omgevormd tot Onafhankelijk Leven vzw. Het was en is echt verrijkend om kennis te maken en te werken met zowat iedereen die betrokken is of was bij Onafhankelijk Leven.
 

Kan je iets vertellen over jezelf?

Samen met mijn echtgenoot Stefaan en onze dochter Eveline wonen we te Dilbeek. Eveline is een jonge dame die verstandelijk beperkt is maar heel dynamisch en vol energie zit. Wij hebben in 2005 een PAB gekregen, dit heeft haar leven fundamenteel veranderd. Ze heeft hierdoor haar persoonlijkheid beter kunnen ontwikkelen,er zijn verschillende assistenten die zowel haar leven, als het onze hebben verrijkt. In 2000 ben ik gestopt als financieel directeur. Dit was noodzakelijk om Eveline thuis te blijven opvangen.

Ik ben ook voorzitter van Inclusie Vlaanderen - afdeling Pajottenland, we hebben 180 leden. Bijna ieder weekend wordt er iets georganiseerd door een grote groep gemotiveerde vrijwilligers, Daar gaat dus heel wat van onze vrije tijd naar toe.

Voor de rest reizen we graag met ons drietjes de wereld rond en kook ik graag.
 

Terug naar het overzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord