Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met Shannona Sambaer

Shannona Sambaer

Medewerker Advieslijn

"When nothing goes right, go left!"

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven vzw?

Ik werk voor de advieslijn van Onafhankelijk Leven vzw. Daar beantwoord ik allerhande vragen over PAB, PVB, assistentie,... en probeer ik ervoor te zorgen dat iedereen de gepaste oplossing vindt.

Wat is je grootste talent?

Dat is volgens mij mijn doorzettingsvermogen. In mijn leven ben ik al heel wat hindernissen tegengekomen, waar ik me telkens een weg over-, onder- of omheen weet te banen.

Hoe ben je betrokken bij Onafhankelijk Leven vzw?

Door zelf op te groeien met een (fysieke) beperking, heb ik mijn ouders heel vaak zien worstelen met alle (on)mogelijkheden die er waren. Het hele kluwen van de wetgeving zorgde er voor dat ze wel vaker met hun handen in het haar zaten, terwijl ze zich afvroegen hoe ze mij de beste kansen konden geven. Hierdoor is het idee in mijn hoofd beginnen groeien, dat ik later daar verandering in wilde brengen. Ik droomde van een job waarbij ik mensen kon adviseren en begeleiden in de wirwar van de wetgeving, zodat zij dit hele proces vlot(ter) konden doorlopen. Ik was bijna twee jaar aan de slag bij een Sociaal Secretariaat, toen ik de vacature voor de advieslijn van Onafhankelijk Leven zag. Onmiddellijk wist ik dat ik mijn job gevonden had!

Kan je iets over jezelf vertellen?

Ik woon al heel mijn leven op de “boerenbuiten” van Moerbeke-Waas. Ik hou van lezen, schrijven en films/series bekijken, maar mijn leven draait vooral rond mijn huisdieren. Zo brengen mijn honden elke dag een glimlach op mijn gezicht. En kan ik dankzij het speciale ras van onze paarden (IJslander) ook paardrijden en dit ondanks mijn beperking. Momenteel ben ik volop bezig ons nieuwste paard (Molda) te trainen, zodat ik hopelijk de komende 20jaar volop van buitenritjes met haar kan genieten.

Terug naar het overzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord