Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met Peter Lambreghts

Peter Lambreghts

Beleidsmedewerker / Woordvoerder

"Proud to be Disabled"

Peter Lambreghts (1971-2016)

Peter was beleidsmedewerker en woordvoerder van Onafhankelijk Leven vzw. Maar we kennen hem vooral als een heel bijzonder man, een grote inspiratie voor veel mensen. Met zijn enorme inzet, kracht en sterke visie wilde hij de wereld veranderen. Hij vocht voor een inclusieve samenleving, waar mensen met een beperking, zonder betutteling, zelf kunnen beslissen over hun eigen leven en ondersteuning.

Peter begon in 2009 te werken bij Onafhankelijk Leven vzw. Eerst als expert en researcher, later als beleidsmedewerker en woordvoerder. We leerden Peter kennen als een strijdvaardig man, die ons allemaal toonde hoe je met een zware beperking toch je eigen leven kan leiden.

Peter werd geboren met een spierziekte. Ondanks het advies dat ze kregen, kozen zijn ouders ervoor om zoveel mogelijk zelf te doen. Hij groeide thuis op en ging naar een gewone school in de buurt. Zelf zei hij vaak dat die keuze van zijn ouders de belangrijkste in zijn leven is geweest.

Hij groeide op tot een krachtige man. Overtuigend, strijdvaardig en positief. Idealistisch, maar ook realistisch. Hij gaf enorm veel om mensen. Peter gaf veel, zonder ooit iets terug te verwachten. Hij genoot met volle teugen van het leven. Zijn mooi gezin, vrouw en twee dochters, maakten hem fier.

Hij geloofde in wat hij deed en ging door. Het was moeilijk om nee te zeggen tegen hem. Ook het woordvoerderschap was hem op het lijf geschreven.

Hij werkte nauw samen met de ambassadeurs van Onafhankelijk Leven vzw en dat deed hij vol overgave. Ook op internationaal niveau, voor de Independent Living beweging, was Peter een invloedrijk persoon. Zijn ambities waren groot.

Peter was, is en blijft een inspiratiebron, voor ons. De manier waarop hij in het leven stond is een inspiratie en motivatie voor ons allemaal. We zetten zijn strijd verder.

Waarom de juiste assistentie zo belangrijk is voor mensen met een handicap? Peter kon het als geen ander uitleggen:

 

 

Terug naar het overzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord