Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met Nina De Grauwe

Nina De Grauwe

Advieslijnmedewerker

"Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better. - Maya Angelou "

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven?

Ik werk sinds september 2023 bij de advieslijn. Via mail of telefoon beantwoord ik vragen over het persoonsvolgend budget (PVB) en het persoonlijke-assistentiebudget (PAB). Op de website schrijf ik artikels over alles wat daarbij komt kijken en over nieuws dat we willen uitlichten voor onze leden. Bovendien maak ik me graag vrij voor een webinar of infosessie en zet ik me in voor onze verschillende acties.

Wat is je grootste talent?

Ik ben oprecht, spontaan en nieuwsgierig; dat zorgt vaak voor een interessante dialoog. Ik leer graag bij, over mensen én dingen, en zie snel de verschillende verbanden. Heb je een complexe of meervoudige vraag? Dan is het voor mij eigenlijk een plezier om samen met jou op zoek te gaan naar een antwoord!

Op welke wijze ben je betrokken bij Onafhankelijk Leven?

Ik ben van nature nogal een onderzoeker en ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Dit kwam van jongs af aan al bovendrijven en de keuze voor de studierichting politieke wetenschappen was snel gemaakt. Sociale bewegingen analyseren, mensen(rechten) en sociale psychologie doorgronden, diplomatisch leren communiceren en mij ondertussen specialiseren in inclusie en klimaatrechtvaardigheid – ik voelde mijn engagement naar de samenleving elke dag groeien. In mijn persoonlijke sfeer botste ik tegelijkertijd op heel wat hindernissen die me toonden dat het leven heus niet altijd zo simpel, toegankelijk en lief is voor iedereen. Ik voelde de nood om met de neus uit de boeken te komen en me in te zetten voor die inclusieve en rechtvaardige maatschappij waar ik van droomde. Zowel de missie als de organisatie-opbouw en werksfeer van Onafhankelijk Leven vormen voor mij een ongelooflijk warm bad.

Kan je iets over jezelf vertellen?

Ik ben altijd een stadskind geweest, Gent heeft mij grootgebracht en mijn hart gestolen. Het staat vast dat ik hier voor de rest van mijn leven wil blijven werken en dat ik de vrienden die ik hier heb gemaakt, ook altijd hier terug zal vinden. Ondertussen woon ik met mijn lief en onze kater Darwin wat verderop. Ik geef eerlijk toe dat meer rust, ruimte en een eigen tuin mij ook wel deugd doen ;)

Ik ga in het weekend graag uit: naar een tentoonstelling, gaan wandelen, op café of gaan dansen in de club. Eens alles van me afschudden kan heel fijn zijn, want ik ben van nature nogal een perfectionist. Aan de andere kant vind ik het geweldig om een hele dag te liggen lezen, podcasts luisteren, Netflixen of gamen (op een deken in de zon, als het kan). Ik ga regelmatig naar de fitness voor een stevige sessie krachttraining, maar ook een zachte yogasessie doet mij deugd.

Ten slotte reis ik ook graag. Ik vind het super om nieuwe plekken te ontdekken, dingen te zien-horen-proeven-ruiken-en-bijleren die ik nog nooit eerder ben tegengekomen en mensen te ontmoeten met een totaal andere achtergrond dan ik. De wereld is ontzettend groot en ik voel me daar veilig klein in :)

Terug naar het overzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord