Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met Mireille Devillé

Mireille Devillé

Ambassadeur

"Een beperking mag je niet tegenhouden om te bereiken wat je zelf wil"

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven?

Goeie vraag waar ik toch even over moest nadenken. Sinds enkele jaren ben ik actief als vrijwilliger en als ambassadeur. Laat ons zeggen dat ik samen met de andere ambassadeurs het rollende uithangbord ben van de vereniging. Ik vertel aan iedereen die het horen wat de visie is van Onafhankelijk Leven. De visie waar ik naar probeer te leven. Want iedereen heeft recht op een volwaardig leven, ook mensen met een beperking.

Wat is je grootste talent?

Mijn grootste talent is dat ik kan luisteren. Recapituleren, daar heb ik meer moeite mee. Maar het luisteren gecombineerd met mijn gave (sterk zijn in het “out of the box” denken) zorgt er altijd wel voor dat ik een oplossing vind voor elk probleem. Ik ben creatief.

Op welke wijze ben je betrokken bij Onafhankelijk Leven?

Onafhankelijk Leven leerde ik kennen via Daphné Van Den Broucke, zij was zelf ambassadeur. Ik mis ze énorm. Ze was m’n hartsvriendin en grote voorbeeld. Vlak voor haar dood vroeg ze me of ik niet geïnteresseerd was om met haar mee te doen. Hoewel ik haar vertelde dat ik het liever niet deed daar ik nog geen persoonlijk assistentie budget had en dus bijgevolg niets van de werking kende bedankte ik haar vriendelijk. Na haar begrafenis wou ik niet dat haar werk verloren zou gaan en besloot ik toch om in haar voetsporen te treden en haar werk verder te zetten samen met een super enthousiast team.

Kan je iets vertellen over je vrije tijd, je gezinsleven, jou als persoon?

In mijn vrije tijd zet ik graag een stapje in de wereld: iets gaan drinken of een filmpje meepikken, zalig vind ik dat. Zeker als ik dat kan doen met mensen die ik graag zie. Verder beoefen ik samen met m’n vriend allerlei sporten aangepast aan onze beperking, zoals voorbeeld karate. Verder verbouw ik nu mijn woning naar mijn noden. De laatste loodjes wegen het zwaarst. Binnenkort verlaat ik de dienst Ado Icarus Menen en ga ik als zelfstandig hondentrainster aan de slag. Maar eerst moet ik mijn opleidingen nog afmaken. En als dat lukt heb ik een statement gemaakt en getoond dat je beperking je niet mag tegenhouden om te bereiken wat je zelf wil. En dat vertel ik ook (via een maandelijkse blog) op rolmodel.be.

Terug naar het overzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord