Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met Koenraad Depauw

Koenraad Depauw

Strategisch Adviseur

"Don't Mourne, Organize!"

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven?

Als directeur van Onafhankelijk Leven vzw voer ik de strategie van de organisatie uit. Ik maak operationele plannen,  budgetten, initieer projecten. De strategie van Onafhankelijk Leven vzw is ook een strategie die invloed heeft op de overheid. Het beleid van die overheid in de juiste richting sturen is een belangrijk deel van mijn job.

Ik heb de eindverantwoordelijkheid over de uitvoering van het jaarplan en ik geef leiding aan het management team. Elk lid van dat team wordt door mij persoonlijk gecoacht in zijn of haar ontwikkeling en uitdagingen. Maandelijks leg ik verantwoording af aan de raad van bestuur van Onafhankelijk Leven vzw.

Wat is je grootste talent?

Ik ben sterk in vooruit kijken en ben erg creatief. Daarnaast ben ik een denker die het liefst onafhankelijk werkt. Ik neem graag het voortouw en kan mensen goed overtuigen.

Op welke wijze ben je betrokken van Onafhankelijk Leven?

Als jonge twintiger werd ik gebombardeerd tot directeur van Onafhankelijk Leven vzw. Voor mijn functie bij Onafhankelijk Leven vzw was ik aan de slag als vormingswerker bij VMG (VONX). Als student was ik erg actief  in de vredesbeweging en de antiglobaliseringsbeweging. Daar heb ik geleerd hoe je met een kleine groep toegewijde mensen maatschappelijk verandering kan brengen. Ik leerde er leiding geven en hoe je jezelf kan organiseren.

Onafhankelijk Leven vzw was toen ik startte een erg kleine organisatie met weinig middelen. Ik werd begeesterd door het charisma van Jan-Jan Sabbe en de vrijheidsstrijd die hij heeft gevoerd. Maar ook de kleine verhalen hebben me geïnspireerd. Ondertussen heb ik al enkele honderden personen met een Persoonlijke Assistentie Budget ontmoet, waarbij sommige ondertussen mijn vrienden zijn. Ik zie gewoon het grote verschil in levensvrijheid tussen een PAB en een plaats in een instelling. Ik heb de voorbije tien jaar dan ook heel wat van mijn energie gestoken in de uitbouw van Onafhankelijk Leven vzw. In die tien jaar heb ik ook ontzettend veel mogen bijleren en daarvoor ben ik dankbaar.

Kan je iets vertellen over je vrije tijd, je gezinsleven, jou als persoon?

Thuis ben ik papa van Jolan en Ana en de partner van Katrijn. 5 jaar geleden heb ik samen met 17 andere gezinnen Cohousing Vinderhoute uit de grond gestampt. Wij wonen daar ondertussen twee jaar en hebben veel contact met onze buren. Ik probeer veel tijd te besteden aan mijn jonge kinderen en aan Katrijn. Ik speel ook piano, dans salsa, en probeer wat fit te blijven en te leven volgens het Paleo Principe. Niet evident met een druk leven! Daarnaast ben ik bestuurder in verschillende organisaties waaronder Cohousing Projects en Konekt.

Terug naar het overzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord