Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met Jeroen De Weerdt

Jeroen De Weerdt

Beleidsmedewerker

"er is geen weg naar geluk, geluk is de weg"

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven?

Mijn taak is beleidsmedewerker. Ik volg de regelgeving rond persoonsvolgende budgetten en alles wat ermee te maken heeft op de voet. Ik wil daarme vooral onze vertegenwoordigers en woordvoerders op het VAPH,  andere overheidsinstanties, kabinetten enz versterken. Doel is dat regels en wetten een goede invloed hebben op hoe mensen hun leven zelf kunnen organiseren. 

Wat is je grootste talent?

Ik ben vooral een dienstverlener. En kan genieten als het even mag.

Op welke wijze ben je betrokken bij Onafhankelijk Leven?

Ik heb nog het geluk gehad met de pioniers van de Independent Living beweging te mogen samenwerken. Autonomie, inclusie, kwaliteit van leven, keuzevrijheid, zelf het stuur in handen kunnen nemen,... zijn belangrijke waarden. Er is de laatste jaren op dat vlak gelukkig heel wat veranderd ten aanzien van personen met een handicap. Vanuit mijn vorige tewerkstellingen in voorzieningen en een werkgeversorganisatie ging ik daarmee al vroeg aan de slag. Door het verkeersongeval van mijn echtgenote kwam het plots allemaal heel erg dichtbij.

Kan je iets vertellen over je vrije tijd, je gezinsleven en jou als persoon?

Ik ben gehuwd en heb 2 flinke volwassen zonen. Ik ben graag op wandel in de natuur. Van zodra het kan trekken we er graag op uit. Ik ben ook een echte muziekliefhebber. Tevens ben ik bestuurder van de Vlaamse vereniging voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Daar hou ik me vooral bezig met lotgenotencontacten en beleid. Ik ben ook een geëngageerd letser, op regionaal en Vlaams niveau. Lets staat voor "local exchange trading system", een lokaal ruilsysteem.

Terug naar het overzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord