Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met Jeroen De Weerdt

Jeroen De Weerdt

Beleidsmedewerker Meerderjarigen

"In moeilijke tijden leer je je echte vrienden kennen"

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven?

Mijn taak is beleidsmedewerker. Ik heb nog 2 collega’s in het beleidsteam, Wendelien en Dave. Zelf volg ik vooral de persoonsvolgende financiering voor meerderjarigen op. En  alles wat ermee te maken heeft. Ik wil daarmee vooral de belangen van mensen met een handicap verdedigen op het VAPH en bij andere overheidsinstanties zoals de Vlaamse regering en volksvertegenwoordigers. Mijn doel daarbij is dat regels en wetten een positieve  invloed hebben op hoe mensen hun leven zelf kunnen organiseren en beter maken.

Wat is je grootste talent?

Ik ben vooral een dienstverlener. Ik probeer ook zoveel als mogelijk het overzicht te houden. Want er verandert veel.

Op welke wijze ben je betrokken bij Onafhankelijk Leven?

Ik heb nog het geluk gehad met de pioniers van de Independent Living beweging zoals Jan-Jan Sabbe en Eddy Denaeyer te mogen samenwerken. Autonomie, inclusie, kwaliteit van leven, keuzevrijheid, zelf het stuur in handen kunnen nemen,... zijn belangrijke waarden. Er is de laatste jaren op dat vlak gelukkig heel wat veranderd voor mensen met een handicap. Vanuit mijn vorige tewerkstellingen in voorzieningen en een werkgeversorganisatie ging ik daarmee al vroeg aan de slag.

Door het verkeersongeval van mijn echtgenote in 2008 kwam het plots allemaal heel erg dichtbij. Ik kende wel al iets van niet aangeboren hersenletsels, maar sindsdien is het ook echt iets waar ik in mijn eigen leven rekening mee moet houden. Daardoor kwam ik ook meer in contact met mensen die ondersteuning nodig hebben, maar die onvoldoende krijgen.

Kan je iets vertellen over je vrije tijd, je gezinsleven en jou als persoon?

Ik ben gehuwd en heb 2 flinke volwassen zonen. Ik wandel graag in de natuur. Ik ben ook een muziekliefhebber. Verder besteed ik ook wat tijd aan letsen binnen een lokale Lets-groep. “Lets” staat voor "local exchange trading system", een lokaal ruilsysteem. Het is plezierig te ervaren hoe je daarmee je netwerk kan uitbreiden en hulp te bieden of te krijgen waar het kan. En kan genieten als het even mag.

Terug naar het overzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord