Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met Glenn Conings

Glenn Conings

Ambassadeur

"Jongeren met een beperking hebben net zo veel recht op onafhankelijkheid als anderen"

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven?

Ik ben stagiair bij team beweging van Onafhankelijk Leven vzw. Peter Lambreghts is mijn stagebegeleider. Ik volg zijn werk,  denk mee na en geef mijn visie rond beleidswerk, het opzetten van campagnes en acties en het uitbouwen van de vrijwilligerswerking.

Wat is je grootste talent?

Mijn inzicht en organisatievermogen. Door het feit dat ik in een bijzondere context ben opgegroeid weet ik waar de kiem van de problemen liggen. Door mijn koppigheid en groot doorzettingsvermogen is me geen enkele berg te zwaar om te verzetten. Ook ben ik stipt en zie ik de zaken graag afgewerkt.

Op welke wijze ben je betrokken bij Onafhankelijk Leven?

Ik heb 19 jaar in het buitengewoon onderwijs gezeten en gedurende die periode ben ik altijd een dissident geweest. Ik had het enorm moeilijk met de cultuur en het systeem. Na mijn schoolcarrière ben ik via via bij Onafhankelijk Leven vzw terecht gekomen. Daar ben ik keihard aan het werken om een activist te worden op topniveau en leer ik elke dag veel bij. Ik kan u zeggen: Beter kun je niet zitten dan in een professionele omgeving zoals bij Onafhankelijk Leven vzw, waar er bovendien ook echt naar je geluisterd wordt als je iets te zeggen hebt.

Kan je iets vertellen over je vrije tijd, je gezinsleven, jou als persoon?

Ik ben een vrijgevochten jonge man van 23 die alleen woont in Genk. Ik hou van sport. Zo ga ik bijvoorbeeld iedere week supporteren voor mijn favoriete voetbalploeg Racing Genk. Ik hou er ook van om op stap te gaan met vrienden en geniet ook graag van lekker verwend te worden met een massage.

Terug naar het overzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord