Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met Glenn Conings

Glenn Conings

Ambassadeur

"Jongeren met een beperking hebben net zo veel recht op onafhankelijkheid als anderen"

Glenn Conings is 27 jaar. Hij lijdt aan cerebrale parese, een houding- en bewegingsstoornis die gepaard gaat met beschadiging aan de hersenen. Hij verplaatst zich in zijn rolstoel. En leeft helemaal onafhankelijk, dankzij de hulp van zijn assistent. Samen brengen ze de dag door en doen ze wat op de agenda van Glenn staat.

Hoe kwam je in contact met Onafhankelijk Leven?

Zo’n tien jaar geleden ontmoette ik Peter Lambreghts. Hij had mij opgemerkt op een congres waar ik in naam van GRIP aanwezig was. Hij vroeg me of ik me als ambassadeur bij Onafhankelijk Leven wilde aansluiten.

Waarom ben je ambassadeur geworden?

‘Ik wil iets betekenen voor de maatschappij. Ik wil niet dat wij in een hoekje worden weggeduwd. Daarom draag ik mee de missie en visie van Onafhankelijk Leven uit. Zo ga ik praten met sponsors en ben ik lid van de Politieke Raad. Daar geef ik advies over de politieke strategie van de organisatie. Ik doe ook beleidswerk en volg de commissie welzijn op de voet op.’

Het verhaal van Glenn

Het verhaal van Glenn is meteen ook het verhaal van Kenny. Want al meer dan 10 jaar is Kenny Glenns zorgassistent. Dankzij deze ondersteuning leeft Glenn het leven, zoals hij het wil. En daar is hij fier op.

Lees het verhaal van Glenn

Word ook ambassadeur

Wil jij ook je verhaal vertellen en de missie van Onafhankelijk Leven mee uitdragen? Wil je opkomen voor de rechten van mensen met een handicap en meewerken aan een inclusieve maatschappij? Contacteer ons via advies@onafhankelijkleven.be.

Terug naar het overzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord